Gazeteci Müyesser Yıldız'dan 10 Kasım için büyük iddia

Gazeteci Müyesser Yıldız'dan 10 Kasım için büyük iddia
Gazeteci Müyesser Yıldız, 10 Kasım’da bazı kamu binalarına Atatürk posterinin asılmamasına tepki gösterdi. Yıldız, ABD ve AB'nin yıllar önce, kamu binalarına Atatürk resmi asılmasından duyduğu rahatsızlığı dillendirişinin geldiğini hatırlattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 83.yılında dün tüm yurtta anıldı. Gazeteci Müyesser Yıldız, 10 Kasım’da kamu binalarındaki değişikliğe dikkat çekerek flaş bir iddiada bulundu.

Deneyimli gazeteci, Genelkurmay Başkanlığı, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ile İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü binalarında Atatürk posterinin asılmadığını belirtti.

Müyesser Yıldız, bu durumun, ABD ve AB''nin yıllar önce, kamu binalarına Atatürk resmi asılmasından duyduğu rahatsızlığı dillendirmesi olduğunu iddia etti.

İşte Yıldız’ın sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşımlar:

Hemen hemen her milli günümüzde ve 10 Kasım''larda Anıtkabir''e giderim ve kamu binalarına Atatürk''ün posterinin asılıp asılmadığına mutlaka bakarım.

Bugün de öyle yaptım. Kimi kamu binalarında Bayrağımız ve Atatürk, kiminde sadece Bayrağımız vardı. Bazılarında ise hiçbiri yoktu. Örneğin hangileri mi?

TBMM''nin hemen dibindeki Genelkurmay Başkanlığı, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ile İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü''nde.

10 Kasım''larda mutlaka Bayrağımız ve Atatürk posteri asılıyor diye hatırlıyordum. Hafızam beni yanıltmış olamazdı. Birkaç kişiyi arayıp sordum; “Hayır, yanılmıyorsun, mutlaka asılır.” dediler.

Yine de emin olmak için geçmiş yıllardaki 10 Kasım''larda çektiğim fotoğraflara baktım. Ve 2018''de Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığı''na, 2019''da da Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı''na ait şu fotoğrafları buldum.

Tabii ki, aklıma hemen ABD ve AB''nin yıllar önce, kamu binalarına Atatürk resmi asılmasından duyduğu rahatsızlığı dillendirişi geldi. Haliyle soruyorum; hayırdır, neler oluyor?!