Gazeteciler mal varlıklarını neden açıklamıyor? Kimin nesi varsa çıksın ortaya!

Gazeteciler mal varlıklarını neden açıklamıyor? Kimin nesi varsa çıksın ortaya!
Gazeteciler ile ilgili son dönemde gündeme gelen villa ve çiftlik iddiaların ardından Yeniçağ'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı medya mensuplarının mal varlıklarını açıklamasına yönelik haberine rağmen, bazı isimler sükut ikrardandır atasözünü hatırlatan şekilde sessizliğini koruyor...

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Yeniçağ'ın geçtiğimiz günlerde medya mensuplarının mal varlıklarını açıklamalarına yönelik yaptığı gündem yaratan haberi, köşelerinde birbirlerine suçlayan bazı isimlerin "ölü taklidi" yapmasına neden oldu. 

Artık Türkiye'de bazı yazarların, gazetecilerin yalı sahibi, onlarca rezidans sahibi, çiftlik, lüks tekne veya yelkenli vs sahipleri olduğu kamuoyunun malumu... Ancak "Gazeteciler bu kadar çok parayı kazanabilir mi?" sorusu halen yanıtsız!

GAZETECİLER MAL VARLIĞINI AÇIKLASIN: EN KARLI TİCARET ORTAYA ÇIKSIN!

Kamu gözcüsü olan, hak ve özgürlüklerin koruyucusu olarak toplumun bilmesi gerekenleri bulmak ve bağımsız şekilde sunmakla yükümlü olan gazetecilerin mal varlıklarını, yalı almak için kredi çekmeye, rezidanslara sahip olmaya 'yeten' maaşlarını kamunun bilmesi gerekmiyor mu?

Üstelik, gazetecilerin "sorgu" konusu olamayacaklarına dair bir dokunulmazlığı da olmadığına göre...

Kamu, gazetecinin mal varlığını, aldığı maaşını bilsin ki, en karlı ticaret Ahmet Hakan'ın dediği gibi Atatürk ticareti mi, yoksa etliye sütlüye dokunmadan veya da siyaset kurumuna yandaşlık yaparak gazetecilik pozları vermek mi, ortaya çıksın!

Kamunun bunu da bilmeye hakkı yok mu?

Açıklayın ki, en karlı ticareti cümle alem bilsin...

Açıklayın ki, ticaret erbabı gazeteciler ortaya çıksın...

Soruyoruz, o "yıldız" gazetecilerin mal varlığını açıklamama nedeni, sükutun ikrardan gelmesi midir? 

 www.yenicaggazetesi.com.tr olarak yaptığımız çağrıyı yineliyoruz;

Nereden buldunuz, nereden kazandınız açıklayın...
Bu kadar basit, medya yöneticileri ve köşe yazarları mal varlıklarını açıklasın, hatta nasıl kazandıklarını tek tek izah etsinler.. 
Böylece halk, gerçeği bilsin...
Her gazetecinin nesi  var,  bu parayı nasıl kazanmış,  ne kadar maaş alıyor...?

 

İlgili Haberler