Gazilere protez zulmü!

Gazilere protez zulmü!
Protez bacak takılması gereken gazilerimizin bu ihtiyacı bir sorunu dönüşmüş durumda. Protez bacağına kavuşmak isteyen bir gazinin en az 8 ay beklemesi gerektiği ortaya çıktı.

Gazilerimizin protez konusunda yaşadığı sıkıntılar TBMM gündemine taşındı. 2017'ye kadar protez ve ortezlerini Türkiye'nin her yerinden alabilen gazilerin, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile getirilen sınırlamalar nedeniyle, Ankara'ya gelmesi ve en az 8 ay sıra beklemesi gerekiyor. 

Sözcü'de yer alan habere göre, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir'in konu ile ilgili verdiği kanun teklifinde şunlar kaydedildi; "Protez ve ortez malzemelerinin tümünün yurt dışından geldiği göz önüne alındığında, SUT fiyatları piyasa fiyatlarının altında kalmış, bu da tahsisin tek merkezden yapılmasının önünü açmıştır.Ürünlerin tek bir firmadan alınması, sektörde rekabeti engellemiştir. İthalatçı firma da fiyatlarını yükselterek 20 bin lira maliyetli bir protez ayak, SGK'ya 50 bin liraya mal olmaya başlamıştır."

Teklifle,gazilerin kanunlarla sağlanan haklarının sınırlandırılmasına neden olan bu durumun ortadan kaldırılması istendi.