Balyoz Davası savunmalarla devam ediyor

Balyoz Davası savunmalarla devam ediyor
Balyoz Davası savunmalarla devam ediyor

Balyoz Planı Davası’nın temyiz duruşmasında ikinci hafta geride kalırken, 40 avukat savunma yaptı. Yargıtay 9. Ceza Daires

Balyoz Planı Davası’nın temyiz duruşmasında ikinci hafta geride kalırken, 40 avukat savunma yaptı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ndeki temyiz duruşmasında aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan’ın da bulunduğu 100’ün üzerinde sanık için savunmalar yapıldı. Bu isimlerden bazılarının henüz söz almayan avukatları, gelecek oturumlarda savunma yapacak. Geçen duruşmalarda savunma yapan avukat Ali Fahir Kayacan, savunmasına bugün de devam edecek. 77 avukat daha gelecek oturumlarda savunma yapacak.

 


Tepki göstermişlerdi

 


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 17 Haziran’da davayla ilgili tebliğnameyi tamamlayarak, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ne göndermişti. Tebliğnamede, Balyoz Planı davasında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun ve eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık’ın da aralarında olduğu 256 sanık hakkındaki mahkumiyet kararının onanmasını istemişti. Hadımköy Askeri Ceza ve Tutukevi’nde tutuklu bulunan Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da aralarında bulunduğu 57 muvazzaf asker tebliğnameye tepki göstermişti.