Gazişehir Gaziantep-Beşiktaş: 3-2 (Maçın özeti)

Gazişehir Gaziantep-Beşiktaş: 3-2 (Maçın özeti)
Spor Toto Süper Lig’in 4. Haftasında Beşiktaş deplasmanda Gazişehir Gaziantep ile karşılaştı. Siyah beyazlılar 9 kişi bitirdiği maçı 3-2 kaybederek şok bir mağlubiyet aldı. İlk golü penaltıdan atan Gazişehir Gaziantep ise karşılaşmayı 10 kişi bitirdi.

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş deplasmanda Gazişehir Gaziantep ile karşılaştı. Siyah beyazlılar, rahat bir galibiyet almayı beklediği maçta 3-2 mağlup oldu. Karşılaşmada 3 kırmızı kart çıkarken bir de penaltı kararı verildi.

6. dakikada Vida'nın hatasında topu kapan Kayode, kaleci Karius ile karşı karşıya kaldı. Vida, arkadan gelerek Kayode'ye yaptığı hareketle penaltıya neden oldu ve kırmızı kartla da oyun dışında kaldı. 8. dakikada Gazişehir Gaziantep'te penaltı vuruşunu kullanan Twumasi takımını öne geçirmeyi başardı.

25. dakikada Gazişehir'de Junior Morais'in yerden ceza sahası içine verdiği etkili pasta Twumasi'nin penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruş direkten döndü. Dönen topu Karius, kontrol etti.

31. dakikada Gazişehir Gaziantep'te Oğuz Ceylan sağ kanattan etkili geldi. Sol ayağındaki topu rakibinden sıyrılarak sağ ayağına alan Oğuz'un sağ çaprazdan yaptığı mükemmel vuruş direkten döndü. Bu Gazişehir'in maçta ikinci direkten dönen topu oldu.

İlk yarı ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

58. dakikada sağ kanattan taç atışını kullanan Gazişehir'de Kayode'nin ortasına Güray Vural, ceza sahası dışından topun gelişine yaptığı şık vuruşla farkı 2'ye çıkardı.

73. dakikada Kayode ile Elneny'nin ikili mücadelesi sonrası Kayode'nin dirseği, Elneny'nin pozisyon sonrası tekmesi nedeniyle oyun durdu. İlk olarak Elneny, sarı kart ile cezalandırılırken VAR incelemesi sonrası iki oyuncuya da 75. dakikada kırmızı kart çıktı.

79. dakikada Gazişehir etkili geldi ve Chibsah topu sola Güray'a aktardıktan sonra Güray Vural'ın yaptığı ortada altı pasın üzerinde topla buluştu ve tek vuruşla topu ağlara gönderdi. Önce yardımcı hakemin ofsayt kararı verdiği pozisyon VAR incelemesi sonrası gol olarak değerlendirildi ve fark 3’e çıktı.

83. dakikada Beşiktaş'ta yeni oyuna giren Umut Nayir, ceza sahası içine hareketlenerek buluştuğu topta golü buldu ve farkı 2’ye indirdi.

Golden sadece 2 dakika sonra Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı kornerde Atiba Hutchinson, kafayla topu ağlara gönderdi ve skor 3-2’ye geldi.

Maçta başka gol olamadı ve Gazişehir Gaziantep maçı 3-2 kazandı.