Ahmet Davutoğlu Soros'un Pelikan grubuyla bağlantısını açıkladı. Saray'da kimlerle irtibat kuruldu

Ahmet Davutoğlu Soros'un Pelikan grubuyla bağlantısını açıkladı. Saray'da kimlerle irtibat kuruldu
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Soros açıklamalarını değerlendirirken Soros’un ucunun Saray’a ve Pelikan’a dokunacağını söyledi.

Saray'da kimlerle irtibat kuruldu

Karar TV’nin Gündem Özel programına konuk olan eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Soros açıklamalarına değindi.

Davutoğlu, 10 büyükelçinin Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısı hakkında büyükelçilerin hadsizlik yaptığını söyledi.

Davutoğlu, “Bu bizim dönemde olmazdı. Yönetimimiz altında Rahip Brunson ve Deniz Yücel davasında yargı süreci devam ederken onları hain ilan edip Trump''un bir telefonuyla salıvermezdik. Bu krizin birinci sebebi 10 büyükelçi ise o sorumluluğun zeminini hazırlayan da bu iktidardır.” dedi.

Soros tartışmalarına ilişkin ise ucunun Pelikancılara ve Saray’a dokunacağını belirten Ahmet Davutoğlu, “Soros, araştırılsın ucu Beştepe''ye kadar gider” diyerek, “Soros ile ilişki suç ise Beştepe''de Soros''la ilişkisi olan kaç danışman var? Soruşturmayı genişletsinler. Soros, Pelikan çetesinin unsurlarına kadar gider.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler