Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara’da gazetecilerle bir araya geldi. Davutoğlu, partisinin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara’da medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Davutoğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken, gazetecilerin sorularını ya yanıtladı.

Davutoğlu, partisinin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili sorulan soruya ise şeklindeki soruya ise şu şekilde yanıt verdi:

Biz, Türkiye'de herkesle konuşuruz. Hiç kimseden çekinmeyiz. Önümüzdeki günlerde de konuşuruz. Mesele bazlı da işbirliği yaparız. Seçim sandığı ortaya konulursa tek başımıza iktidar olmayı hedefleriz. Hiç kimseye eklemlenmek, kimseyi cumhurbaşkanı seçtirmek gibi derdimiz olmaz ama şartlar gerektirirse işbirliği yaparız.

Gelecek Partisi, Parlamento'nun çoğunluğuna, Cumhurbaşkanlığı makamına taliptir. Bunu gerçekleştirme idealimiz olmasa yola çıkmazdık. Şartlar gerektirir, siyasi konjonktür uygun olursa her partiyle görüşürüz. Gelecek Partisi'nin kendi cumhurbaşkanı adayı olacak. Ben de dahil, dışarıdan biri de dahil, birini cumhurbaşkanı yapmak için partiyi kurmadık.