Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan Tekâlif-i Milliye eleştirisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan Tekâlif-i Milliye eleştirisi
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, hükümet tarafından düzenlenen yardım kampanyasına eleştiride bulunarak, "Tekâlif-i Milliye'nin ilk uyandırdığı his, milletin mevduatlarına mı uzanılacak. Eğer örnek alınacaksa o zaman size bu yardımları geri ödeyeceğiz denmesi gerek" dedi.

Davutoğlu'ndan Tekâlif-i Milliye eleştirisi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KARAR TV'nin konuğu oldu. Davutoğlu, gündemdeki af yasasından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tekalif-i Milliyet emirleri ile ilgili ifadelerine kadar dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Af yasasının korona virüs ile ilgili olup olmamasının önemli bir ayrıntı olduğunu belirten Davutoğlu, "İlke yok, gizli af var. Devlete karşı suçlarda değil, rüşvet, çete, yolsuzluk suçları için tahliye var. Bunun yanında düşünce açıklamış bir gazeteci, bir siyasi, bir bilim adamı, şiddete bulaşmadan düşüncesini açıklayanlar, zaten hapis yatmaması gerekirken, kapsam dışında bırakılıyor. Bu yasada zimmet, gasp, rüşvet, irtikap affediliyor" dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarının devamı şu şekilde:  

"Tekâlif-i Milliye'nin ilk uyandırdığı his, milletin mevduatlarına mı uzanılacak. Eğer örnek alınacaksa o zaman size bu yardımları geri ödeyeceğiz denmesi gerek" diyen Davutoğlu, hükûmete yakın kaynaklardan yazılanların inandırıcı olmadığını söyledi. Davutoğlu, "Böyle bir dönemde bir toplumun en büyük gücü özgür düşünce ve vicdanı. Biz düşünce özgürlüğünü sınırlarsak problem ortaya çıkmaz diye düşünüyorlar. Devleti yönetenler büyük bir fırsat kaçırıyor. Bu afetten tutarlı ve basiretli bir yolla büyük ve iyi sonuç elde edebilirler" 

"MERKEZ BANKASI YARDIM ETMEZ" 

"Bugün en çok yardım edenlere bakın devlet kurumları. Merkez bankasının görevi yardım etmek değildir. Merkez bankasının görevi para piyasasını kontrol etmektir. Ziraat bankasının görevi yardım etmek değil, çiftçiye kredi vermektir. O yardım parasını çiftçiye kredi vermelidir. İş adamları yardım ediyor. Anlı şanlı twitlerle yardım ediyoruz diye kendilerini gösterdiler. Vergiden düşüyor. İş adamı işini düzgün yapsın, işçisine sahip çıksın, vergisini de ödesin. Günlerdir biz yardımı konuşuyoruz krizi konuşacakken yardımı konuşuyoruz. Vergiyi düzgün yönetelim, doğru yerlere ayıralım." 

"ESNEK DAVRANILAMAZ" 

"Böyle bir infaz yasası eşitlikçi, ayrımcı olmayan, objektif kriterlere göre yapılmalı. İlkesel olarak tutuklu yargılanmaya karşıyız. Çok özel bir neden yoksa tutuklu yarılananlar serbest bırakılabilir. Birlikteyken Sayın Cumhurbaşkanı, "kişisel suçları affedemeyiz, devlete karşı işlenen suçları affedebiliriz" şeklinde bir ilke açıklamıştı. Bunun mantığı var. Bu yasada devlete karşı işlenen suçları dışarıda bıraktı, kişilere karşı işlenen suçları kapsama aldı. Sayın Cumhurbaşkanı fikir değiştirdiyse, bunu kamuoyu ile açıklaması lazım”