Gelecek Partisi lideri Davutoğlu: Bu iddia gerçek ise Cumhurbaşkanı açıklasın

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu: Bu iddia gerçek ise Cumhurbaşkanı açıklasın
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin bir darbe girişimi ile karşı karşıya olması durumunda bunun Cumhurbaşkanı tarafından açıklanması gerektiğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Korona virüs salgınında tedbirlerin Ocak ayında alınmaya başlaması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, "Ocak-Mart ayında alınmayan tedbirlerin Nisan ayında salgını nasıl tırmandırdığı ortadadır. Önerimizi tekrar paylaşıyorum: 4 aşamalı bir acil müdahale planı hazırlanmalıdır. Yapısal dönüşümün birinci unsuru olarak birinci basamaktan başlayarak yeniden yapılandırma zarurettir. 2005 yılında pilot uygulamalar ile başlatılan aile hekimliği modeli son yıllarda ciddi yapısal sorunlarla karşı karşıyadır. Bu merkezler sağlık hizmeti sunumuna göre planlanamamıştır" dedi. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'nun açıklamalarının devamı şu şekilde: 

"MASKE DAĞITIMI KRİZE DÖNDÜ"  

"Maske krizi mevcut iktidarın yönetim zaafını ortaya seren en güzel örneklerden birini göstermiştir. İktidar çok basit bir maske dağıtımını gerçekleştirememiş, maske dağıtımını maske krizine çevirmiştir. Maske krizi, ucuz popülizm ile ülke yönetilemediğini göstermiştir. İktidarın kendisi çözüm üretmediği gibi, çözüm üretenleri de engellemiştir. Son olarak maske dağıtan görevlilerimizi gözaltına alınmıştır." 

"DARBE GİRİŞİMİ VARSA CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMALI" 

"Türkiye’de hiç kimse seçim dışında bir iktidar değişimini aklından ucundan geçirmemelidir. Böylesi bir ihtimali dile getirmek dahi iktidar eliyle yaratılan adaletsizliği, hukuksuzluğu onaylamak olur. Türkiye bir darbe girişimi ile karşı karşıya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkıp açıklamalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanı korona nedeniyle bile olsa İstanbul’da değil, Ankara’da sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek Ankara’da olmalıdır. Darbe girişimiyle ilgili açıklamalar sosyal medyadan değil, Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmalıdır.

Basın sektöründe bir varoluş kaygısı vardır. Ülkemiz uzun süredir başkanlık sistemini sorunu daha da derinleştirmiştir. Geçtiğimiz ay yürürlüğe giren af düzenlemesinin gazetecileri kapsamaması hukukun etrafından nasıl dönüldüğünün göstergesidir."