Gelecek Partisi'nden ittifak açıklaması!

Gelecek Partisi'nden ittifak açıklaması!
Gelecek Partisi’nden bir yetkili ittifakların değişebileceğini belirterek, "Siyasi partiler de yarın çok farklı şekliyle farklı eleştirileri birbirine getirebilirler. Dolayısıyla Meclis aritmetiği çok hızlı değişebilir." yorumunda bulundu.

Ahmet Davutoğlu tarafından yeni kurulan Gelecek Partisi’nden bir yetkili, ittifakların değişebileceğini belirtti. “Meclis aritmetiği çok hızlı değişebilir." diyen yetkili, "Her an bir seçim takvimi önümüze gelebilir” diyerek bir iddiada bulundu.

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir'e konuşan Gelecek Partili yetkili, ittifakların değişebileceğini belirterek şu iddiaları dile getirdi:

“Bu ittifakların yarın ne olacağıyla ilgili hiç kimsenin bir garantisi yok, bugün ittifaklar içinde yer alan siyasi partiler de yarın çok farklı şekliyle farklı eleştirileri birbirine getirebilirler. Dolayısıyla Meclis aritmetiği bu anlamda çok hızlı değişebilir.

“HER AN BİR SEÇİM TAKVİMİ ÖNÜMÜZE GELEBİLİR”

Seçimle ilgili her an bir seçim takvimi önümüze gelebilir. İki ayrı ittifak yapısının kendi içinde birtakım çıkmazlarının olduğunu görüyoruz. Bu ittifak yapısındaki partiler yarın bu ittifaklardan ayrılıp farklı bir noktaya evrilebilir yani gerek Millet İttifakı gerek Cumhur İttifakı, bu aritmetik değişebilir.

HIZLI BİR ŞEKİLDE SEÇİM SÜRECİ BAŞLAYACAKTIR

Bu aritmetiği bozan unsurlar yani şu anki durumu bozan unsurlar erken seçim kararı alabilir.

İttifaklarla ilgili aritmetik değiştiği anda Meclis’te çok farklı şeylerin söylenebildiği ve çok hızlı bir şekilde seçim süreci başlayacaktır.”