Gelecek Partisi'nden Süper Lig maçları ile ilgili flaş öneri

Gelecek Partisi'nden Süper Lig maçları ile ilgili flaş öneri
Gelecek Partisi, korona virüs salgını nedeniyle seyircisiz şekilde oynanacak Süper Lig maçlarının şifresiz yayınlanması için öneride bulunduklarını ancak kabul görmediğini açıkladı.

Partinin Gençlik ve Spor Politikaları İzleme Kurulu Başkanlığı’dan yapılan açıklamada “Spor müsabakalarının şifreli olarak yayınlanacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Hiçbir vatandaşımızın sağlığı yayın gelirlerinden önemsiz değildir” denildi.  

#ŞifresizFutbol başlığı ile daha önce yaptıkları uyarının dikkate alınmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:   

“Sayın Cumhurbaşkanı 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle restoran, cafe ve buna benzer yerlerin sosyal mesafe şartları kurallarına riayet edilmesi şartıyla açılacağını duyurdu. Öte yandan TFF, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun onayı almadan 12 Haziran itibarı ile Süper Lig Müsabaka programını ilan etti

Daha öncede maçların ücretsiz izlenebilmesine olanak sağlanması amacıyla, sosyal medyada #ŞifresizFutbol başlığıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumu uyardık. Sporseverlerin canlarının riske atılmasının yanlış olduğunu önemle vurguladık.

Bugün itibarı ile görülüyor ki bu uyarımızı ve tavsiyemizi başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere diğer sorumlu kurumlar dikkate almadı. Ne yazık ki spor müsabakalarının ŞİFRELİ olarak yayınlanacağını öğrenmiş bulunuyoruz.

Daha kaç kişinin kefelerde korona virüse yakalanacağını ve hayatını kaybedeceğini bilemiyoruz. Devlet birilerinin cebine para girecek diye inat ile yönetilmez. Hiç bir vatandaşımızın sağlığı ”yayın gelirlerinden” elde edilecek kazançtan önemsiz değildir. Bu konuda gerekli tedbirleri alması için Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerini ve diğer sorumlu kurumları derhal göreve davet ediyoruz.’