Gelecek Partisi'ne katılan AKP'li eski vekil Atilla Maraş'a ambargo

Gelecek Partisi'ne katılan AKP'li eski vekil Atilla Maraş'a ambargo
AKP'nin kurucularından olan ve Şanlıurfa milletvekilliği yapan Mehmet Atilla Maraş, Ahmet Davutoğlu'nun lideri olduğu Gelecek Partisi'ne geçince müzesi kapatıldı, vakıf jüriliğinden çıkarıldı, TV programından men edildi.

AKP Şanlıurfa eski Milletvekili ve partinin kurucularından olan ve Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanı olduğu Gelecek Partissi'ne katılan Mehmet Atilla Maraş, Söz TV Enpolitik isimli YouTube kanalında açıklamalarda bulundu.

Maraş, Gelecek Partisi'nin kurulmasından hemen sonra jüri üyesi olduğu Mehmet Akif İnan Vakfı'ndan arandığını ve jüri üyeliğinin sonlandırıldığını dile getirdi. Maraş, "Vakfın başkanı tarafından arandım. 'Bir partiye üye olduğunuz için sizi jürilikten çıkarmak istiyoruz' dendi" açıklamasını yaptı.

"GAZ KAÇAĞI VAR DİYEREK MÜZEMİ KAPATTILAR"  

Ankara-Altındağ'da Türkiye'nin ilk Şair ve Yazarlar Evi Müzesi'ni kurduğunu söyleyen Maraş, müzenin kapatıldığını ve bir süredir faaliyet gösteremediğini de anlattı.

Mehmet Atilla Maraş, "5 yıldır bu müze faal halde çalışıyordu. Ben müzede cumartesi günleri edebiyat, kültür-sanat programı yapıyordum. Müze bir süredir 'gaz kaçağı var vs' denilerek kapatıldı. Tek sebebi benim bu müzenin kurucusu ve yöneticisi olmam. Sadece Gelecek Partisi'ne geçtiğim için 3 tane kültür programından alıkoyuldum" diye konuştu.  

"TELEVİZYON PROGRAMINDAN MEN EDİLDİM"

Bir TV programına ayda 1 kez kültür-sanat programına konuk olduğunu söyleyen Maraş, "Partinin kuruluşundan sonra televizyon programından da aradılar ve beni bir daha programa konuk etmeyeceklerini söylediler" dedi. 

Gelecek Partisi'ne geçtiğinde tavırların değiştiğini söyleyen Maraş, "Ben hep aynı insanım, ülkemizin kültürüne, edebiyatına katkısı olan, karşılığında da bir şey beklemeyen biriyim" dedi.  

İlgili Haberler