Genç Dostu Şehirler Kongresi tamamlandı

Genç Dostu Şehirler Kongresi tamamlandı
Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi, 24-25 Ağustos tarihlerinde yapıldı.


Ali YAZAN - ORDU / YENİÇAĞ

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ev sahipliğinde 24-25 Ağustos''ta düzenlenen “Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi”nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi. 2 gün süren programda davetli olarak yer alan Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gençlik ve Şehir panelinde konuştu.  

BAŞKAN TEPE: “TEKNOLOJİK GELİŞMELER GENÇLERLE KURUMLARIN İLETİŞİMİNİ DÖNÜŞTÜRÜYOR”

Açılış ve ödül törenleriyle geçen ilk günün ardından ikinci gün panellerle devam etti. Gençlik ve Şehir panelinde Başkan Tepe’yle birlikte Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Azerbaycan Nerimanov Belediye Başkanı Temraz Tagiyev ve Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık da konuşmacı olarak yer aldı. Teknolojik gelişmeleri genç kuşak özelinde değerlendiren Başkan Tepe, “Teknolojik gelişmeler taleplerin iletilmesi konusunda önemli bir gelişme sağladı. Erişimi fiziksel olmaktan çıkararak her an mümkün kılacak bir boyuta taşıdı. Önceden resmi bir kurumdan bir talebiniz varsa bunun gündeme alınmasının tek yolu dilekçe yazmaktı. Özellikle sosyal medya artık büyük bir güç kaynağı oluşturuyor. Sosyal medya taleplerin doğrudan iletilmesi noktasında herkes için erişimi mümkün kılıyor.  

Şimdi tweet atarak herkes talebini anında ulaştırabiliyor ve dakikalar içerisinde kamuoyu oluşturabiliyor. Özellikle Z kuşağı olarak da nitelediğimiz genç kardeşlerim, bu erişim noktasında çok iyi durumdalar. Teknolojik gelişmeler gençlerle kurumların iletişimini dönüştürüyor” dedi. Panelin ardından ülkemizin dört bir yanından gelen gençlerin sorularına samimiyetle cevap veren Başkan Tepe, siyasetle ilgili deneyim ve tavsiyelerini dile getirdi. 

PROGRAM OLDUKÇA RENKLİ GEÇTİ

Yerel yönetimler ve gençlik hizmetleri odağında oluşturulan program, farklı konseptlere sahip içeriğiyle katılımcılarına dolu dolu 2 gün yaşattı. Kongrenin ilk gün etkinlikleri çerçevesinde Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Getir.com CEO’su Nazım Salur, Edebiyatçı Prof. Dr. İskender Pala, yerli otomobil girişimi TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş gençlerle bir araya geldi. TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında ödüle hak kazanan öğrencilere ödülleri takdim edildi ve çeşitli alanlarda iş birliği protokolleri imzalandı.