Gençlerin en sevdiği sosyal medya platformu belli oldu

Gençlerin en sevdiği sosyal medya platformu belli oldu
Amerika'da Piper Sandler tarafından iki yılda bir düzenlenen 'Taking Stock With Teens' adlı anket yayınlandı. 10.000 ABD’li gencin katıldığı ankette gençlerin en çok kullandığı ve sevdiği sosyal medya platformları belli oldu.

Webtekno''da yer alan habere göre, Amerikan bağımsız yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi olan Piper Sandler tarafından düzenlenen anket sonuçları gençlerin kullandığı platformları ortaya çıkardı.

EN ÇOK INSTAGRAM KULLANILIYOR

Ankete göre gençlerin en yaygın kullandığı uygulamanın %81 oranla Instagram olduğu ortaya çıktı. En çok tercih edilen diğer uygulamaların ise %77 oranla Snapchat ve %73 oranla TikTok olduğu belirlendi. Ankete katılan gençlerden yalnızca %27''si Facebook''u kullanıyor.

FACEBOOK''A İLGİ AZ

Facebook, 2012’de Instagram’ı 1 milyar dolara satın almıştı. Bu o dönemde Facebook’un rekabeti engellemek için yaptığı bir hamle olarak değerlendirilmişti. Bugün yapılan araştırmalarla da Facebook’un sebebi ne olursa olsun doğru bir hamle yaptığını gösteriyor. Günümüzde Facebook daha çok orta yaş üstü insanlara hitap eden bir platform haline geldi.

SNAPCHAT EN ÇOK SEVİLEN UYGULAMA

Ankette Snapchat''in %35 ile en çok sevilen, Facebook %2 ile en az sevilen uygulama olduğu belli oldu. Ankete katılanların diğer favori uygulamaları ise %30 ile TikTok, %22 ile Instagram oldu.

 

İlgili Haberler