KYK yurtlarında kalanlara internet müjdesi

KYK yurtlarında kalanlara internet müjdesi
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, KYK'ya ait yurtlardaki ücretsiz internet kotasının artırıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

KYK yurtlarındaki internet kotası artırıldı!

ShiftDelete''de yer alan habere göre, KYK yurtlarındaki internet sıkıntıları hala devam ediyor. Öğrenciler, buralardaki internetin yavaşlığından ve kotasından sık sık şikayet ediyor. Söz konusu durumun farkında olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, duruma el attı.

KYK’daki internet kotası, iki katına çıktı

Resmi Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapan Mehmet Kasapoğlu, müjdeyi “Gençler istedi, biz yaptık!” açıklamasıyla verdi. Buna göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı‘na ait KYK yurtlarındaki internet kotası, iki kat artırılarak 32 GB’a yükseldi.

Özellikle önceki kotanın 16 GB olduğunu düşündüğümüzde bu oldukça önemli bir gelişme. Ancak hala yeterli değil. Özellikle de 1 dakikalık 1080p YouTube videosunun dakikada 50 MB yediğini düşünürsek. Yani bir saatlik bir ders ya da eğlence videosu izleyen bir öğrenci, yaklaşık 3 GB veri kullanır.

Üstelik kota buradaki tek sıkıntı değil. KYK yurtlarındaki internet hızları da bir başka problem. Mevcut halinde günlük aktivitelerin pek çoğunu gerçekleştirmek oldukça zor. Bu nedenle pek çok öğrenci yurtlardaki internet hızlarının iyileştirilmesini istiyor.

İlgili Haberler