Genel Kurul’da ‘damat bakan’ tartışması

Genel Kurul’da ‘damat bakan’ tartışması
Meclis'te CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın konuşmasında ‘damat bakan’ ifadesini kullanması, Genel Kurul’da tartışmaya neden oldu. AKP’li Naci Bostancı’nın itiraz etmesi üzerine yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Ekonominin başında kim var? Ülkeyi yöneten kişinin damadı var. Bu görüntü bir demokrasi görüntüsü değil. Bu görüntü, eminlik, şeylik gibi görüntüler.” dedi.

TBMM Genel Kurulunda devam eden 2020 Bütçe Görüşmelerinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçesine geçildi. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın bakanlığın bütçesine ilişkin grubu adına yaptığı konuşmada kullandığı ‘damat bakan’ ifadesi tartışmalara neden oldu.

CHP grubu adına Genel Kurul’a hitap eden Akın’ın konuşmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı, yerinden söz istedi.

Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Mithat Sancar’ın söz verdiği Bostancı, “Damat bakan lafı uygun bir laf değil” itirazında bulundu. “Siyaseti soysuzlaştıran bir şey var.” diyen Bostancı, damada-yeğene biçimindeki sözlerin eleştiri olmadığını öne sürdü.

“BU GÖRÜNTÜ EMİNLİK, ŞEYHLİK GİBİ GÖRÜNTÜLER”

Bostancı’nın yaptığı konuşmanın ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de yerinden söz aldı.

Konuşmasında, “’Damat bakan’ uygun bir şey değil. Bunu dile getirmemek değil, bunu bir araya getirmemek lazım.” diyen Özel, “Ekonominin başında kim var? Ülkeyi yöneten kişinin damadı var. Bu görüntü bir demokrasi görüntüsü değil. Bu görüntü, eminlik, şeylik gibi görüntüler.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Marmara Üniversitesi’nde 6 aylık makroekonomi dersi aldığını söylediğini hatırlatan Özel, “Burası demokrasi olsaydı, ülkeyi yöneten kişinin damadına hızlandırılmış makroekonomi dersi verileceğine, o dersi verenin bakanlığa getirilmesi gerekirdi.” diye konuştu.