Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Zekiye Bacaksız: Sağlıkçılar, korumasız çalıştırılamaz

Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Zekiye Bacaksız: Sağlıkçılar, korumasız çalıştırılamaz
Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Zekiye Bacaksız 19 maddelik bir pakette sağlık çalışanları ile ilgili madde olmadığını belirterek, "Cephede asker nasıl silahsız olmazsa, salgına karşı mücadele eden sağlık personeli de korumasız olmaz. dedi.

Toplum sağlığı için her türlü riski göze alarak çok zor şartlarda görevlerini yapmaya çalışan sağlık çalışanları, önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Meclis'te başlattığı ve tüm toplumda kabul gören alkışlı moral desteğinden çok memnun. Ancak sağlık çalışanları devletin kendi sağlıklarına yönelik gerekli tedbirleri tak olarak almadığından şikayetçi. Sağlıkçılar kendilerine verilen bu moral desteğinden memnun olmalarına rağmen kendi sağlıklarından son derece endişeli.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 21.00'de evlerinin pencere ve balkonlarında sağlık çalışanlarını dakikalarca alkışlayan vatandaşlara teşekkür ederek, "Yarın, ertesi gün aynı saatte minnettarlığımızın sesi tekrar duyulsun." çağrısında bulunmuştu. Bakan Koca dün de sağlık çalışanlarına destek için "üst üste 3 gün alkış" çağrısı yaparak, "Saat 21.00 alkışı için sağ ol Türkiye. Şehir şehir, ev ev çağrımıza uydun, özverili sağlık çalışanlarımıza alkışınla güç verdin. Yarın, ertesi gün aynı saatte minnettarlığımızın sesi tekrar duyulsun" şeklinde paylaşımda bulunmuştu. Sosyal medyadan hızla yayılan Bakan'ın bu paylaşımı sayesinde ülken,n dört bir yanında vatandaşlar saat 21.00'da balkonlara çıkarak alkış sağlıkçıları alkışladı. 

KORUYUCU EKİPMANSIZ SAĞLIK PERSONELİ OLMAZ

Genel Sağlık İş Sendikası Başkanı Zekiye Bacaksız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı'ndan sonra açıklanan19 maddelik bir paket içerisinde sağlık çalışanları ile ilgili hiçbir maddenin olmadığını belirterek, "Cephede asker nasıl silahsız olmazsa, salgına karşı mücadele eden sağlık personeli de korumasız olmaz. Sağlık çalışanlarının takdir edilmesi iyi güzel de bu sadece sözde. Önce sağlık çalışanlarının güvenliği sağlanmalı" dedi.

Coronavirüs salgını ile mücadele koşullarında sağlık çalışanlarının "can derdine" düştüğünü belirten Bacaksız "Enfekte kişilerle temas açısından en büyük risk grubunda olan sağlık çalışanları, koruyucu ekipman ve tıbbi malzeme konusunda ciddi sorunlar yaşamaktadır. Sağlık çalışanlarının coronavirüs ile korunmasız mücadele etmesini beklemek akıl ve bilim dışıdır. Koronavirüs pandemisi ile savaşta en ön cephede bulunan sağlık çalışanlarına yeterli koruyucu tıbbi malzemenin sağlanmaması hem sağlık personelinin kişisel sağlığını hem de toplum sağlığını ciddi bir şekilde tehdit etmektedir" dişe konuştu. 

İlgili Haberler