Gezici: "Gençlerin yüzde 62'si 'Akşener' diyor"

Gezici: "Gençlerin yüzde 62'si 'Akşener' diyor"
Gezici Araştırma şirketi yaptığı son anket sonuçlarında Cumhurbaşkanlığı yarışının Akşener ve Erdoğan arasında geçeceğini söylerken, yeni oy kullanacak olan gençlerin yüzde 62'sinin 'Akşener' dediğine dikkat çekti.

Gezici araştırma şirketi 24 Haziran 2018 seçimlerine ilişkin son anket sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanlığı yarışının medya desteği olmamasına rağmen halkın en çok konuştuğu isim olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçeceğini söyleyenlerin oranı %70.

Gezici'nin anketine göre, ilk turda Erdoğan'ın % 46 -47 aldığı, Akşener'in % 28 -29 aldığı, İnce’nin18-19, Demirtaş'ın % 8-9, Karamollaoğlu'nun ise % 1-2 civarında olduğu görülüyor.

Ankette dikkat çeken diğer önemli nokta ise bu seçimde ilk kez oy kullanacak gençler. Sandığa ilk defa gidip oy kullanacağım diyenlerin oranı % 4,5. Bu gençlerin % 62’si  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e oy vereceğini söylüyor. 'Z' kuşağı olarak ifade edilen bu kitlenin mevcut geleneksel siyasi kalıplar dışında, gelecekte daha özgür ve refah seviyesi yüksek bir yaşam isteyen gençler olduğu görülüyor. 

Ankette, AKP'ye oy veren seçmenlerin üçte birinin, geçmiş dönemde merkeze ve merkeze yakın partilere oy vermiş ekonomik, sosyal göstergelerden hızlı şekilde etkilenen tam anlamıyla sadık olmayan bir kitle olduğu görülürken, bu seçmenin her geçen gün AKP-MHP ittifakından uzaklaştığının söylenebileceğine dikkat çekiliyor.

İlgili Haberler