Gezici’nin anketine çok sert tepki: “Yüzde yüz uydurma bir anket”

Gezici’nin anketine çok sert tepki: “Yüzde yüz uydurma bir anket”
Avrasya Araştırma Şirketi’nin Genel Başkanı Kemal Özkiraz, Gezici’nin medya ila paylaştığı anketin araştırma tekniklerini eleştirdi. Özkiraz söz konusu anket için, “Yüzde yüz uydurma bir anket” ifadesini kullandı.

Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici’nin, 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik olarak yaptığı anketi, Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz sert bir şekilde eleştirdi.

Özkiraz, Gezici’nin medya ile paylaştığı verilerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederken, anketin araştırma tekniğine de tepki gösterdi.

Özkiraz, AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin ve AKP Genel Başkan Yardımcısı/AR-GE Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a da göndermede bulundu, “Sayın Hamza Dağ ve Sayın Fatih Şahin'den daha başarılı hamleler bekliyordum” ifadelerini kullandı.

“ANKET VEREN ADAYLAR YÜKSELTİLMİŞ”

Gezici’nin kamuoyu ile düzmece bilgiler paylaştığını ifade eden Özkiraz, “Üzülerek yazmak zorundayım bugün yayınlanan gezici anketi tamamen düzmece. Anket veren adaylar yükseltilmiş, vermeyenler gömülmüş. Mesela İYİ Parti şu an mersinde 3’üncü durumda. Adana, Aydın, Ankara'da millet ittifakı önde İddialıysa Mersin ve Aydın için iddiaya girelim mi?” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANLARINDAN NE KADAR İŞ ALDI?”

Özkiraz, Gezici’nin belediyelerden aldığı işlerle doğru orantılı anketler düzenlediğine dikkat çekerken şu açıklamayı yaptı: “Bugün yayınlanan anketi değerlendirmem için önce ilgili firmanın Adana, Antalya, Ankara büyükşehir belediye başkanlarından ne kadar iş aldığını ya da Aydın, Hatay belediye başkanlarından ne isteyip alamadığını bilmemiz gerekir”

“45 GÜN ANKET SÜRESİ OLMAZ”

Söz konusu araştırmanın araştırma şeklini de eleştiren Özkiraz, “Yüzde yüz uydurma bir anket. 45 gün anket süresi olmaz, sürekli gündem değişir. Anket güya 1 Aralık'ta başlamış ama Mansur Yavaş 18 Aralık'ta aday oldu. Sayın Hamza Dağ ve Sayın Fatih Şahin'den daha başarılı hamleler bekliyordum. Bu çok komik olmuş” dedi.

“ANKETİ YAPMADAN UYDURANLAR BİZDEN ÇOK KAZANIYOR”

Uydurma anket yapanların, gerçek anketçilerden daha çok kazandığını ifade eden Özkiraz, “Bundan sonra ben de böyle yapacağım. İş isteyeceğim, vermeyen belediye başkanına (yüzde 60 bile olsa) yüzde 30 diyeceğim.” Anketi yapmadan uyduranlar bizden çok kazanıyor nasılsa. Akıllı olun başkanlar anket uydururum cıssss… Vereceğiniz altı üstü 50-100 bin lira cimrilik edeni yakarım.”

İlgili Haberler