Gigi Becali: Morutan'ı Galatasaray'a sattım

Gigi Becali: Morutan'ı Galatasaray'a sattım
Galatasaray, uzun zamandır uğraş verdiği Olimpiu Morutan transferinde mutlu sona ulaştı. Stea Bükreş forması giyen Rumen oyuncu, Sarı Kırmızılı takıma transfer oldu.

Steaua Bükreş''in sahibi Gigi Becali, Morutan''ın 5.7 milyon Euro karşılığında Galatasaray''a transfer olduğunu açıkladı.

22 yaşındaki futbolcu için kulüp başkanı Becali Romanya basınına verdiği röportajda "Galatasaray iki hafta önce Morutan transferi için bana 7 milyon ödemek istedi ama ben bu teklifi geri çevirdim. Şimdi daha azı olan 5.7 milyon Euro''yu kabul ettim. UEFA''da gruplara kalırlarsa da 1.5 milyon Euro ödeyecekler, bir sonraki transferden de %20 alacağım" ifadelerini kullandı.

OLIMPIU MORUTAN KİMDİR?

Romanya U19 ve U21 takımlarında da forma giyen oyuncu kariyerine 2015 yılında Cluj’un altyapısında başlamıştı. Daha sonra A takıma çıkan Olimpiu Morutan 2016’da Botasani’ye transfer olmuştu. Oyuncu, 2018 yılından bu yana FSCB’de forma giyiyor.

1.73 boyunda 22 yaşındaki oyuncu orta saha hattında oynuyor. Sol ayağını etkin kullanan Morutan’ın güncel piyasa değeri ise 2.8 milyon Euro.

 

İlgili Haberler