Dere yatağına tam 216 ev! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün vatandaşa teslim etti

Dere yatağına tam 216 ev! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün vatandaşa teslim etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte "dere yatağına ev yapmayacaklarını" söylemesine rağmen, dere yatağına yapılan 216 evi bugün vatandaşlara teslim etti.

Giresun’un Dereli ilçesinde 2020 yılında yaşanan sel felaketinde 11 kişi hayatını kaybetmiş, dere yatağındaki binalar yerle bir olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, geçmişte, "Dere yatağında yapılanma yapmayacağız. Derenin intikamı ağır olur" demiş olmasına rağmen, selzedeler için 216 konuy ve 72 iş yeri yine riskli bölgeye inşa edildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Giresunda Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez eşlik etti.

2009 yılında İstanbul’da Ayamama Deresi’nin taşması sonucu 31 kişinin öldüğü sel felaketi sonrasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan “Dere yatağında yapılanma yapmayacağız. Derenin intikamı ağır olur” demişti. Ancak gelinen bu noktada, geçmişten hiçbir ders alınmadığı bir kez daha gözler önüne serildi.

İlgili Haberler