Girit'te 6.5 büyüklüğünde deprem

Girit'te 6.5 büyüklüğünde deprem
Yunanistan'ın Girit adasında 6.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde bir kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu aktarıldı.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi''nden (EMSC) yapılan açıklamaya göre Yunanistan''ın Girit adasında 6,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

 

Saat 09:17''de gerçekleşen depremin 2 km derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

ÇÖKEN BİNALARDA MAHSUR KALANLAR VAR

Yunan basınında yer alan haberlere göre, itfaiye birimlerine iki kişinin deprem nedeniyle çöken binaların altında mahsur kaldığına dair çağrı geldi.  Yunan devlet ajansı AMNA''nın haberine göre, Arhanon Asterusion Belediye Başkanı Manolis Kokosalis, görev bölgesindeki su borularında ve binalarda hasar olduğunu dile getirdi.

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Girit’teki Arkalohori köyünde bulunan Profitis İlias kilisesinin bakım çalışmalarında görevli bir kişinin cesedi, depremde yıkılan kilisenin enkazından çıkarıldı. Enkaz altında kalan bir başka işçinin ise kurtarıldığı kaydedildi.

Patsideros köyünde yıkılan evinin enkazı altında kalan bir kişinin daha kurtarıldığı bildirildi. Bölgede yıkılan başka binalar ve dokuz yaralı olduğu da aktarıldı.

İlgili Haberler