Giyim konusunda erkeklerin dikkat etmesi gereken 10 hayati kural

Giyim konusunda erkeklerin dikkat etmesi gereken 10 hayati kural
Erkek giyim tarzı nasıl olmalı? Şık olmak isteyen erkeklerin en sık sorduğu sorulardan biri bu. Tarz giyinen erkeklerin daime akılda bir stili var, bu ek olarak da klasik modanın kurallarını takip ediyorlar.

DOĞRU PANTOLON TERCİHİ

Skinny, chino, yırtık, eskitilmiş, İspanyol paça, boru paça… Denim pantolon dünyası sandığınızdan çok daha karmaşık. Jean pantolonu giymesi en kolay parçalardan biri olarak görüyorsanız, yanılıyorsunuz, çünkü yanlış bir modelle kötü görünmeniz büyük bir olasılık. Bunun yerine size uygun görünecek tarzı, beden ölçülerini ve kesim şeklini iyi bilmelisiniz. Yaşınızın da tercihlerinizi yaparken en az trendler kadar önemli olduğunu da unutmayın.

tarz-sahibi-bir-erkek-olmanin-yollari.jpg

SEÇTİĞİNİZ PARFÜM ÖNEMLİ

Peki, ya kokunuz? Nasıl bir parfüm kullanıyorsunuz? Kadınları cezbedecek cinsten mi yoksa hacı misi gibi olanlardan mı? Ama bir dakika! İlk olarak roll-on kullanıyor musunuz, demeliydik. Sonuçta; çoğu erkeğin roll-on ve deodorant kullanmadığını biliyor, daha doğrusu açıkça bunu deneyimleyebiliyoruz. İşte bu nedenle rahatsız edici ter kokusunun önüne geçmek için roll-on kullanma alışkanlığı edinmelisiniz. Sonrasında ise parfümünüzü doğru seçtiğinizden emin olmalısınız. 

tarz-erkek-olmak.jpg

SİZE YAKIŞAN FAVORİ RENGİNİZİ SEÇİN

Favori bir renginiz olsun. Mavi tonları erkeğin kurtarıcısıdır. Saks mavisi, çivit mavisi, havacı mavisi, Ecevit mavisi, bebe mavisi... Bunlardan birini seçin ve gerek klasik gerek spor, bu renkten birkaç şey edinin.

images-1-015.jpg

BAZI PARÇALARDA PARAYA KIYIN

Gardrobunuzda olmazsa olmaz olan, lacivert blazer ceket, beyaz düz ve mavi gömleklere, siyah kumaş pantolonu, bütçeniz el verdiğince en kalitelisinden almaya gayret edin. Gidip gidip yenisini almaktansa, bir tane olsun sağlam olsun. Kalite üzerinizde kendini belli eder.

ozguvenli-erkek.jpg

TAKIM ELBİSELERİNİZ ÜZERİNİZE TAM OTURSUN

Siz kendinizi James Bond gibi hissederken başkaları için ortaokulda ilk kez takım elbise giyinmiş haliniz gibi görünebilirsiniz. Bu nedenle giydiğiniz takımın vücudunuza tam oturması oldukça önemlidir. Bedeninizle gerçekten uyumlu bir takım elbise bulmak her zaman çok kolay olmayacağı için kendinize bir terzi bulmanız da uygun olabilir.

90cc52bb-e3e1-47a7-a371-154e32e4c129-m.jpg

SAÇLARINIZ İÇİN UÇUK MODELLERDE ISRARCI OLMAYIN

Erkek saç kesimi çoğu zaman çok karmaşık gibi görünmez fakat bazen gerçekten komplike modeller denemek isteyebilirsiniz. Saçınızı uzatmak, kıvırcık saçlara şekil vermek, yeni renkler denemek kadınlar kadar sizin de hakkınız tabi ki! Fakat dikkat etmeniz gereken tek bir kuralı asla unutmayın: Saçlarınız yüz şeklinizle uyumlu olmalı. Güveneceğiniz bir berberiniz olmalı.

22d3a4d9c88e90343ce3eaab92f8abaa.jpg

TRENDLERE FAZLA GÜVENMEYİN

Trendleri takip etmemek kendinizi moda konusunda cezalandırmak gibi olur. Bu nedenle sezon değişikliklerini takip edip bunlara göre gardırobunuza eklemeler yapmak stilinizi ve sizi yeniler. Fakat tamamen trendlere dayalı bir stil de hayatınızı tabi ki kurtarmaz. İmzanız haline gelecek bir stil belirleyin ve trendleri de o stili geliştirmek için kullanın.

VÜCUT ÖLÇÜLERİNİZ HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLUN

Ceket kolu bilek hizasında olmalı ve gömlek manşeti altından iki santim görünmeli. İdeal paça darlığı 21-22 santimetredir. Vazgeçin artık bootcut pantolonlardan. Gömlek yakası boynundan en fazla bir santim geniş olmalıdır. Pantolon boyu, topuk boyu hizasında olmalıdır. Akordeon gibi paça bırakmayın. Üzerinize giydiğiniz şey omzunuzdan düşmesin. Bir de annenizle alışverişe çıkmayın zira o her şeye 'dar' der.

 BASİC'TEN ASLA VAZGEÇMEYİN

Düz siyah veya beyaz tişörtün altına iddialı bir parça (yırtık jean olabilir) giymek sizi çok şık gösterir. Parçaların birinin düz, diğerinin iddialı olmasına dikkat edin. Göz yormayın.

AYAKKABILAR GİYİMİNİZİN YANSIMASIDIR

Doğru stil, doğru kıyafet ve doğru saç şeklinden sonra sıra doğru seçimi yapmanız gereken bir diğer madde ise; Ayakkabı. Ayak şeklinize ve beğenilerinize uygun bir ayakkabı bulmak için uzun süre boyunca birçok kötü modelle uğraşmanız gerekebilir. Şık bir görünüm için kaliteli ayakkabılar mutlaka ayakkabı dolabınızda yer almalı.

KAYNAK: POSTA