Göç İdaresi'nden İmamoğlu'na rakamlarla cevap

Göç İdaresi'nden İmamoğlu'na rakamlarla cevap
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, şehirde sığınmacı, mülteci, oturma izni almış toplam 2,5 milyona yakın yabancı uyruklu kişi olduğu açıklamasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

DHA''nın haberine göre, İstanbul''da tüm hukuki statülerde toplam 1 milyon 182 bin 157 yabancı bulunduğu açıklandı.

Göç İdaresi Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun yabancı uyruklu kişiler açıklamasına yanıt verdi.

Söz konusu açıklamanın gerçeği yansıtmadığı belirtilen Göç İdaresi''nin açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun bugün bazı basın yayın organlarında yer alan İstanbul ilinde ''ama sığınmacı, ama mülteci, ama oturma izni almış'' 2,5 milyona yakın yabancının yaşadığı yönündeki açıklaması, İstanbul ilindeki gerçek durumu yansıtmamaktadır. İstanbul ili genelinde ikamet izinli 644 bin 726, geçici koruma statüsündeki Suriyeli 535 bin 25 ve mülteci, şartlı mülteci statülerinde 2 bin 406 olmak üzere tüm hukuki statülerde toplam 1 milyon 182 bin 157 yabancı bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde ise ikamet izni, geçici koruma ve mülteci, şartlı mülteci statülerinde toplam 5 millyon 276 bin 471 yabancı bulunmaktadır."

İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin  (İBB), düzenlediği Almanya''ya İşgücü Göçünün 60. Yılı etkinliklerinde konuştu.

İmamoğlu "Belki de en dramatik göçün tam göbeğinde bir kentte bulunmaktasınız. Şu anda 2,5 milyona yakın, İstanbul''a yerleşmiş ama sığınmacı ama mülteci ama oturma izni almış insanla karşı karşıya. Ve o 2,5 milyon nüfus, sadece ve sadece 6-7 yılda olgunlaşmış bir nüfus. Yani 1961''den 2021''e konuşmuyoruz. 2021 yılındayız; 2013''lerde, 2014''lerde başlayan bir sürecin, bir anda 2,5 milyona ulaştığını düşündüğümüzde, aslında ne kadar dramatik ve süreci zorluklarla yönettiğimizin bir karşılığıdır diye düşünebiliriz. Dolayısıyla şu anda dünyada ama savaşlar ama belli kıtlıklar üzerinden bir takım gelir adaletsizliği, eşitsizlikler üzerinden oluşan bu göçleri sıkı bir biçimde incelemeli ve bunun üzerine hep birlikte çalışmalıyız" demişti.

İlgili Haberler