Dev bankadan personel ve müşterilere aşı zorunluluğu

Dev bankadan personel ve müşterilere aşı zorunluluğu
Goldman Sachs 7 Eylül tarihi itibarıyla şubelerini ve ofisleri kullanan herkes için aşı zorunluluğu getirdi. Aşı zorunluluğunun getirilmesiyle dev bankaya girmek isteyenlerin korona virüs aşılarını tamamlamış olması gerekiyor.

New York Times gazetesinin yayımladığı iç yazışmaya göre Goldman Sachs yönetimi, 7 Eylül tarihi itibarıyla şubelerini ve ofisleri kullanan herkesin aşılarının tamamlanmış olmasını zorunlu kıldı.

7 Eylül tarihinden sonra aşıları tam olmayan personelinin evden çalışacağını, ayrıca aşılılardan da her hafta korona virüs testi talep edeceklerini duyurdu. ABD’de 20 bin kişiye istihdam sağlayan şirket, ofislerine maske zorunluluğu da getirdi.

İLK BÜYÜK FİNANS KURULUŞU

ABD Gıda ve İlaç Dairesinin (FDA) Pfizer-BioNTech korona virüs aşısına tam onay vermesinden bir gün sonra, Goldman Sachs Wall Street’te korona virüse karşı aşı zorunluluğu getiren ilk büyük finans kuruluşu oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, FDA''nın kararının ardından, şirket yöneticilerine çağrıda bulunarak "Aşı zorunluluğu için FDA''nın aşılara onay vermesini bekliyorsanız, size çağrı yapıyorum, artık aşıyı zorunlu hale getirin." ifadelerini kullanmıştı.

 

İlgili Haberler