Tartışılan ördeklere İçişleri Bakanlığı sahip çıktı

Tartışılan ördeklere İçişleri Bakanlığı sahip çıktı
İçişleri Bakanlığı, Iraklı kardeşlerin İstanbul Başakşehir'deki bir parkın göletinden çaldıkları iddia edilen ve hayvan barınağına bırakmayı düşündükleri ördeklere sahip çıktı. Ördekler ailenin evinden alınarak Ankara'ya getirildi.

Başakşehir''deki bir parkın göletinde yüzen ve sahibi oldukları iki ördeği alarak çantalarına koydukları anlara ait görüntüler "göletten ördek çaldıkları" iddiasıyla sosyal medyadan paylaşıldı. Kadınların kimliklerinin belirlenmesinin ardından İçişleri Bakanlığı devreye girdi. Irak vatandaşı Zeynep El Zuheyri ve kardeşi Fatma El Zuheyri''nin 3 ay önce Eminönü''nden yavruyken aldıklarını, evlerinde büyüttüklerini, çıkardıkları sesten komşuların rahatsız olması üzerine uygun bir hayvan barınağına bırakmayı düşündüklerini söylediği ancak kimsenin inanmadığı ve çalındıklarını düşündükleri ördekler, yeni yuvalarına kavuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri, veteriner eşliğinde Iraklı kardeşlerin Fatih''teki evine giderek ördekleri teslim aldı. Ördekler, ekip araçlarının arka bölümüne, hayvanlar için özel dizayn edilen kafese konularak Ankara''ya getirildi. Gölbaşı Vilayetler Evi''nin bahçesinde koruma altına alınan ördeklere, buradaki ördek, kaz, tavus kuşu ve diğer hayvanlarla birlikte bakılacak.

NE OLMUŞTU?

Önce Suriyeli oldukları iddia edilen ancak daha sonra Iraklı oldukları tespit edilen burkalı kadınlar İstanbul Bahçeşehir Göleti’nde uzun yıllardır bakılan ve vatandaşlar tarafından sevilen ördekleri çaldı. Ellerinde torbalarla gelen kadınların ördekleri yakalayarak torbaya koyup götürdüğü amatör kameralarca kaydedildi.

Söz konusu görüntüler sosyal medyada büyük yankı bulurken, Emniyet’ten yapılan açıklamada ise ördeklerin kadınlara ait olduğu savunuldu. Komşular rahatsız olduğu için kadınların ördekleri gölete bırakmaya çalıştığı iddia edildi.

Haber ajansları da bu yönde haberler geçerken durum bu şekilde kurtarılmaya çalışıldı. Kadınların ördeklerle görüntüleri çekildi. Peki, görüntülerdeki ördeklerin kadınların götürdüğü ördekler olduğunun garantisini kim verebilir? Belki de kadınlar çaldıkları ördekleri çoktan yedi.

Şöyle ki; daha önce ördekleri büyük torbalarla karga tulumba götüren kadınların olayın patlamasının ardından yapılan haberlerde ördek taşımak için özel çantaları olduğu ortaya çıktı.

Yetkililer de “Madem çantanız vardı neden poşetle, çalar gibi götürdünüz”, "O ördeğin sizin ördeğiniz olduğu ne malum gölde onlarca ördek var" ya da “Komşular madem şikayetçiydi bu zamana kadar nasıl evde tuttunuz, neden geri almak istediniz.” gibi akla mantığa uygun sorular yöneltmemiş olsa gerek ki olayın üzeri kapatıldı.

Ancak, yaşananlara ve verilen bahanelere vatandaş inanmakta güçlük çekti.

İlgili Haberler