Şirket duyurdu: Chrome'daki açığı bulana 8 bin dolar verilecek

Şirket duyurdu: Chrome'daki açığı bulana 8 bin dolar verilecek
Google Chrome uzantıda gizemli bir hatanın olduğunu duyurdu. Hatayı tespit edene 8 bin dolar vereceğini açıkladı.

Google Chrome web mağazasında yer alan ve 50 binden fazla kullanıcı tarafından tercih edilen CrankWheel Screen Sharing uzantısının bir hataya yol açtığını açıkladı. Uzantıyı çalıştıran kullanıcılar, Chrome uygulamasının çökmesinden şikayetçi olunca CrankWheel’in geliştiricileri uzantıdaki hatayı çözebilecek yazılımcılar için bir ödül programı başlatıldığını duyurdu.

Hatayı çözene 8 bin dolarlık ödül dağıtacağını açıklayan CEO Sigurdsson, bu konu için saatlik serbest çalışan kiralayabileceğini duyurdu. 

CEO Sigurdsson hatayla ilgili detay da verdi. Chrome’un çökmesine yol açan hata, uzantının çalıştırıldığında araç çubuğundaki bir işlemin tetiklenmemesiyle ilgili. “Olay raporları, kullanıcı tarafından tarayıcı eylem simgesine tıklandığında gönderilmeli, fakat gönderilmiyor ve Chrome çöküyor” dedi.

Kullanıcıların yüzde 5’lik kısmını etkilediği belirtilen hata, Nisan ayından bu yana devam ediyor. Şirket ilk başta CrankWheel’i devre dışı bırakıp web mağazasına yeniden yükledi. İlk başta çözülmüş gibi görünse de, sorunun hala devam ettiği belirtildi.

İlgili Haberler