Google'da dev istifalar!

Google'da dev istifalar!
900 milyar dolarlık internet devi Google'ın kurucuları Sergey Brin ile Larry Page, Google ve Alphabet’teki görevlerinden istifa ederek, şirketin diğer CEO'su Sundar Picha'ya tüm yetkilerini devredeceklerini duyurdular.

Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, Google'ın çatı şirketi olan Alphabet’te görevlerinden ayrılma kararı aldı. Page ve Brin, "Alphabet ve Google'ın iki CEO ve başkana ihtiyacı yok" derken, 900 milyar dolarlık dünya devinin tek CEO'su Hint Sundar Picha olacak.

Teknoloji dev Google’ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, Google'ın çatı şirket olan Alphabet’teki başkanlık ve CEO’luk görevlerinden istifa edeceklerini açıkladı. Page ve Brin, şirketin yönetim kurulunda kalmaya devam edecek. Google'ın CEO'su Sundar Picha ise Alphabet'in de CEO'su olarak ikilinin yerini alacak.

2015 YILINDA YENİDEN YAPILANMAYA GİTTİ

1998 yılında Page ve Brin tarafından ABD'nin Calfornia eyaletinde bir garajda kurulan Google, 2015 yılında yeniden yapılanmaya gitmiş ve yeni kurulan Alphabet şirket çatısı altına girmişti. Alphabet’in başkanı Sergey Brin olurken, Larry Page de Alphabet CEO’su olmuştu. Aynı yıl Sundar Picha ise Google CEO’su olarak göreve başlamıştı.