Google'da en çok hangi kelimeler aranıyor?

Google'da en çok hangi kelimeler aranıyor?
İnternet kullanıcılarının 1 Nisan ila 30 Haziran arasında Google'da en çok aradığı kelimeler belli oldu. Buna göre Google'da aranan ilk 3 kelimenin sırasıyla Facebook, Google ve Youtube olduğu ortaya çıktı.

Haziran ayının sona ermesiyle birlikte 2019 yılının ikinci üç aylık periyodu da sona erdi ve Google'da en çok yapılan aramalar listelendi. Yayımlanan listede ilginç sonuçlara ulaşıldı.

Yayımlanan veriler, Google'ın Trendler hizmeti kullanılarak oluşturuldu. Ancak az sonra bahsedeceğimiz veriler bir yüzdelik dilim şeklinde değil, arama hacmi index'ine göre hesaplandı. Dilerseniz 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında Google'da en çok aranan kelimelere daha yakından bakalım.

google2.jpeg

Listenin en dikkat çekici olan kısmı ilk iki sıra. Verilere göre dünyada son üç ay boyunca en fazla Facebook kelimesi arandı. Aylık kullanıcı sayısı milyarları geçen Facebook'un neden bu kadar çok arandığı merak edilen bir nokta doğrusu. İnsanlar bu kadar sık kullanılan bir internet sitesini sık kullanılanlara eklemek yerine Google üzerinden arama yaparak Facebook'a erişiyorlar.

Listenin ikinci sırası da sebebi anlaşılamayan bir şekilde Google. Verilere göre internet kullanıcıları Google arama motorunda "Google" araması yapıyorlar. 

Bunların haricinde internet kullanıcıları en çok YouTube, hava durumu, haberler ve videolar gibi terimleri aratıyorlar. Listenin dikkat çekici basamaklarından bir tanesi de Amazon. Amazon, 8. sırada kendisine yer bularak dünyanın en büyük e-ticaret şirketi olduğu açıkça gösteriyor.