Google'dan yeni işletim sistemi: Fuchsia

Google'dan yeni işletim sistemi: Fuchsia
Google'ın yeni işletim sistemi Fuchsia OS için çalışmalar devam ediyor. Fuchsia OS'un geliştirilme sürecinde istenilen seviyeye ulaşılsa bile Google, Android veya Chrome OS‘un yerini almayacağı ifade ediliyor.

Fuchsia OS işletim sistemini hatırlıyor musunuz? Google’ın uzun süredir geliştirdiği bu işletim sistemi ilk olarak 2016 yılının Ağustos ayında piyasaya sürülmüştü. O günden bu yana geliştirme sürecine tüm hızıyla devam ediliyor.

Fuchsia OS geliştirici portalı Google tarafından sessizce yayına alındı. Tabi, en çok merak edilen soruya gelecek olursak: Hayır, Fuchsia istenilen seviyeye geldiğinde Google, Android veya Chrome OS‘u bir kenara bırakmayacak.

GOOGLE FUCHSİA OS ÖZELLİKLERİ NELER

Fuchsia’yı geliştirmekteki ana amacın yeni bir işletim sistemine yaklaşımın nasıl olacağına bakmak olduğunu belirten Google elde edilen deneyimlerin ve yeni özelliklerin diğer ürünlerin geliştirilmesini sağlayacağını belirtiyor.

Heyecan verici olan ise Fuchsia’nın gerçekten baştan aşağı sıfırdan yazılan yeni bir işletim sistemi olması. Android ve diğer birçok işletim sisteminin aksine, Linux çekirdeğini kullanmıyor. Zircon adlı bir mikro çekirdeği temel alıyor.

Akıllı telefon, tablet ve PC gibi cihazların yanı sıra gömülü sistemlerde kullanılmaya uygun olan işletim sistemi, ölçeklenebilir yapısı ile büyük bir avantaj sunuyor. Flutter’den büyük oranda yararlanılan işletim sistemi, Dart tabanlı uygulamalar geliyor.

Bunun yanı sıra 120 fps seviyesinde bile kullanıcı arayüzü oldukça performanslı. Şu anda bu işletim sistemi son kullanıcıya uygun değil, ancak fuchsia.devadresinden geliştiriciler işletim sisteminin derlenmiş haline ulaşabilir.