Dilipak iktidarın sonunu yazdı. Görmek için kahin olmaya gerek yok

Dilipak iktidarın sonunu yazdı. Görmek için kahin olmaya gerek yok
İktidara yakın Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eyüpsultan’daki açılış programını işaret ederek AKP iktidarı için "Gitti gidiyor, geleceği görmek için kahin olmaya gerek yok" yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Eyüpsultan Camisi önündeki mitingi büyük yankı uyandırdı.

Miting alanının küçük olmasına rağmen meydanda büyük boşlukların olması ve vatandaşın fazla ilgi göstermemesi siyasetin gündemine oturdu.

İktidara yakın Yeni Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak ise duruma dikkat çeken bir yorum getirdi. Dilipak, AKP iktidarı için "Gitti gidiyor, geleceği görmek için kahin olmaya gerek yok." dedi.

“İşin tadı kaçtı” diyerek iktidarı eleştiren Yeni Akit yazarı, “Gitti gidiyor” başlıklı yazısında, “İnşallah, yarın ''söyledim ama dinletemedim'' demek zorunda kalmam. Hep öyle oldu. ''Gidişattan belli idi'' dedik hep. Geleceği görmek için keramete de gerek yok, kahin olmaya da gerek yok. Artık birçok gerçek; aklı ve vicdanı olan, öfke, ihtiras ya da korkudan akıl tutulması yaşamayanlar için “aynel yakin” görülecek kadar açık.” ifadelerini kullandı.

Dilipak, "Bugün de tahıl koridoru için BM’nin de katılımı ile Türkiye’de yine Rusya ve Ukrayna’nın katılımı ile bir buluşma var.

Peki bu arada ne oldu ve bundan sonra ne olacak? Bir gün önce Türkiye’de 5 gündem vardı: Sufi-Vehhabi tartışması, Türkiye’deki göçmenler ve Sezgin Korkmaz Baran konusu. 15 Temmuz’un yıldönümü ile ilgili tartışmaları ile İstanbul Sözleşmesi tartışmaları vardı bir de. 

Bir de demirbaş gündem var: Pahalılık, TL’nin değeri, işsizlik, siyasi tartışmalar, yolsuzluk, adaletle ilgili şikayetler, LGBT, aile, uyuşturucu, fuhşiyat pandemi vs.. Kalp krizleri sebebi ile patlayan ölümler." diyerek ülkedeki sıcak gündemi hatırlattı.

Dilipak, yazısının devamında “Ankara’nın bu kadar çok sorunla başetmesi, bugünkü şartlarda mümkün değil. Bu Media, bu trol ordusu ve partizanlar, bu süreçte en büyük risk.” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler