Çilek, tatlı, turşu grip ya da nezleyi besliyor hastalık süresini uzatıyor. Mutfağınıza bile sokmayın. Vücuda yararı değil zararı var

Çilek, tatlı, turşu grip ya da nezleyi besliyor hastalık süresini uzatıyor. Mutfağınıza bile sokmayın. Vücuda yararı değil zararı var
Hava sıcaklığının bir yükselip bir düşmesi hastalıklara da davetiye çıkartıyor. Grip ya da nezle hastalığına yakalandığınızda vücudun direncini de kırıyor. Hastalığa iyi gelir diye tükettiğimiz bazı yiyeceklerin ise yarardan çok zararı olduğu belirtildi.

Soğuk algınlığında bu besinleri mutfağınıza bile sokmayın

Nezle, soğuk algınlığı ile grip karıştırılmaktadır. Grip daha ağır seyreden, ciddi kas ağrılarının da eşlik ettiği ve İnfluenza virüslerinin neden olduğu bir hastalık iken, nezle rinovirüslerin etken olduğu daha çok burun akıntısı, ateş ve sık hapşırıkla seyreden ve daha hafif bir rahatsızlıktır.

Soğuk algınlığına maruz kalanların ağzına bile sürmemesi gereken besinler şunlardır: 

Çilek

Çilekler, burun ve sinüslerinize hoş olmayan rahatsızlıklar getiren, tıkanıklık kabusu olabilen yüksek histamin salgılayıcılardır. Bu nedenle soğuk algınlığı yaşadığınız süre boyunca çilekten uzak durmak çok daha yararlı olacaktır.

Tatlılar

Tatlı şeylerde bol miktarda şeker bulunur, bu da hasta olduğunuzda ihtiyacınız olan son şeydir. Şeker yemek, bağışıklık sisteminizi ve beyaz kan hücrelerinizin sizi hasta eden mikroplarla savaşma yeteneğini geçici olarak baskılayabilir. Bu nedenle, semptomlarınızı daha da kötüleştirmek istemiyorsanız, şeker isteğinizi kontrol altında tutmaya çalışmalısınız.

İşlenmiş gıdalar

Tüm işlenmiş gıdalar sağlıksız veya kötü bir seçim değildir, ancak bazıları yüksek düzeyde tuz, şeker ve yağ içerebilir. Ve bu bileşenler iltihaplanma için yeterli içeriğe sahiptir ve vücudunuzun iyileşme sürecini geciktirebilir. Bunu akılda tutarak, tuzlu atıştırmalıklar, kahvaltılık gevrekler, pastırma veya sosisler, en azından kendinizi daha iyi hissedene kadar uzak bir anı olarak kalmalıdır.

Turşu

Birçok yemeğin yanında lezzetlidirler, ancak hastaysanız onlardan kaçınmaya çalışın. Bu yiyecekler, boğaz ağrısının iltihaplanmasını artırabilecek bileşenler olan sirke ve tuz içerir.

Çıtır yiyecekler

Öksürük veya boğaz ağrınız varsa, kraker, cips, patates cipsi veya simit gibi gevrek atıştırmalıklar yemek, boğazınızda zımpara kağıdı gibi hissedebilir. Bu yiyecekler boğazı kötü şekilde tahriş edebilir, bu da acınızı daha kötü hale getirmek anlamına gelir.

BUNLARI TÜKETİN

Tavuk çorbası

Sadece annelerimiz öyle söylediği için değil, genelde de üşütüldüğü zaman buharı tüten bir kase tavuk çorbası şarttır. Bu çorba yeterince sıvı almanızı sağlar, besleyicidir, yatıştırıcıdır ve araştırmalar, soğuk algınlığı semptomlarınıza yardımcı olabilecek bir anti-inflamatuar etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

Acı biber

Belki yemeklerinizi biraz renklendirmek istersiniz. Acı biberde kapsaisin adı verilen , belirtilerinizi hafifletebilecek bir bileşen vardır. Bu, bir dekonjestan ve balgam söktürücü gibi çalışır, yani mukusu parçalayabilir ve öksürüğü ve tıkalı bir burnu rahatlatabilir.

Zencefil

Soğuk algınlığına yakalanırken bir fincan sıcak zencefil çayı en iyi arkadaşınız olabilir. Bu güçlü kök bitki, virüsle savaşmaya yardımcı olan analjezik ve anti-inflamatuar etkilere sahiptir. Zencefil tıkanıklığı giderir, öksürüğü bastırır ve boğazınızı yatıştırır.

Mantarlar

Sadece lezzetli değiller, mantarların da harika sağlık özellikleri var. Bağışıklık güçlendiriciler ve zengin bir selenyum, magnezyum ve çinko kaynağıdırlar. Güçlü antiviral özellikleri onları harika bir soğukla savaşan yiyecek yapar.

Kızılcık

Çok küçük ama bir o kadar da güçlü. Bu yakut kırmızısı minik meyve, C vitamini ve bağışıklık sisteminize hak ettiği bir desteği verebilecek quercetin adı verilen bir antioksidan ile doludur . Florida Üniversitesi''nden yapılan bir araştırmada, araştırmacılar, kızılcık suyu içenlerin, bu suyu içmeyenlere göre daha az soğuk algınlığı semptomlarına sahip olduğunu buldular.

İlgili Haberler