Gülizar Biçer Karaca: Gözü paradan başka bir şey görmüyor

Gülizar Biçer Karaca: Gözü paradan başka bir şey görmüyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Kanal İstanbul açıklamalarını değerlendirerek, “Bunları gözü paradan başka bir şey görmüyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Kanal İstanbul güzergahında yabancı ülkelerin arsa alıp almadığını bilmediğini söylemesine tepki gösterdi. Karaca, “Bedava mı almış, para verip almış’ esprisini yapmak gibi ciddiyetsiz açıklamalarla konunun öneminden uzaklaşmaya, geçiştirmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Karaca, Bakan Turhan’a, “Kanunun verdiği yetkiyi kötüye kullanarak 418 adet taşınmazın mera niteliğini kaldıran Bakan, emlak spekülatörü gibi bilgiler vererek, kanalın değil, arazinin reklamını yapıyor” diye tepki gösterdi.

"EKOSİSTEMİN MUHAKKAK KORUNMASI GEREKEN BİR ALAN"

Karaca, yaptığı açıklamasında Ulaştırma Bakanı Turhan’ın gözünün paradan başka bir şey görmediğini belirterek, “Emlak spekülatörü gibi; ‘Kanalın yapılması ile söz konusu alanın emlak değerinin 10 katına çıkacağını’ iddia eden Ulaştırma Bakanı aynı kanalın Sakarya’ya yapılması durumunda bu kadar yüksek rant sağlanamayacağını ifade etmekte çekince görmüyor. Oysa ki bu alan, 5 Milyon İstanbullunun su ihtiyacının karşılandığı sahanın mevcut olduğu, ekosistemin muhakkak korunması gereken bir alan…” dedi.

Bakan Turhan’ın “Kanunun verdiği yetkiyi kötüye kullanarak 418 adet 13 milyon 437 bin m2 taşınmazın mera niteliğini kaldırdığını kaydeden Karaca sözlerini şöyle devam ettirdi:
“Bakan, Kanal hakkında verilen olumsuz kurum görüşlerini sümen altı etmekte, televizyon kanallarında emlak spekülatörü gibi bilgiler vererek, kanalın değil, arazinin reklamını yapmaktadır. Kanunda olmayan görevleri üstlenmiş durumda, bu yoğunlukta yeğenini ihmal ediyor diye kaygılanıyoruz.”