Gül'ün boşluğunu Bahçeli doldurur mu?

Gül'ün boşluğunu Bahçeli doldurur mu?
Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, Erdoğan-Gül arasındaki gerginliği değerlendirirken, AKP kulislerinde "Devlet Bahçeli ile ittifakın getireceği oylar, Gül ve ekibinin götüreceği seçmenin boşluğunu doldurur mu?" sorusunun sorulduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki tartışmayı köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, AKP kulislerinden yansıyan bir polemiği de gündeme getirdi.

Zeyrek, "Bugün AK Parti kulislerinde 'Devlet Bahçeli ile ittifakın getireceği oylar, Gül ve ekibinin götüreceği seçmenin boşluğunu doldurur mu?' sorusu dillendirilmeye başlandı bile" dedi. 

Zeyrek'in "AK Parti’de konuşulan asıl soru şu: Gül’ün götüreceği mi Bahçeli’nin getireceği mi?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Anladığım kadarıyla “erken doğuma zorlama” ifadesiyle Erdoğan’ın, seçimlere epey  zaman varken Gül’ü muhtemel rakip kimliği ile meydanlara çekerek (özellikle de AK Parti seçmeni üzerinde) etkisizleştirmeyi hedeflediğini ima ediyor.

Daha önce farklı görüşleriyle öne çıkan Bülent Arınç da benzer şekilde oyun dışında kalmış, AK Parti’de hedef olmuştu. AK Parti’yi de Erdoğan’ı da çok iyi tanıyan Gül için de böyle olur mu? Gül, böyle bir strateji karşısında nasıl hareket eder? Bunları zaman gösterecek.

Ancak şunu söylemek gerekir ki bugün AK Parti kulislerinde “Devlet Bahçeli ile ittifakın getireceği oylar, Gül ve ekibinin götüreceği seçmenin boşluğunu doldurur mu?” sorusu dillendirilmeye başlandı bile.

2018, Türkiye siyaseti açısından renkli geçeceğe benziyor."

İlgili Haberler