Günboyu yazarı Levent Özeren 5 yıl önceki paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Günboyu yazarı Levent Özeren 5 yıl önceki paylaşımı nedeniyle tutuklandı
Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım hakkında 5 yıl önce yaptığı bir paylaşım nedeniyle Bursa'da gece yarısı gözaltına alınan Günboyu yazarı Levent Özeren adliyeye sevk edilmesinin ardından tutuklandı.

Levent Özeren tutuklandı

Günboyu yazarı Levent Özeren, 2015 yılında sosyal medya hesabında Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım için, "Sakın acile gitme, tedavi olmadan ölür görenler. 'Etik değil' diyene, böyle başa böyle tarak!" paylaşımında bulunduğu için dün gece gözaltına alındı. 

Özeren konuya ilişkin Twitter'dan bir açıklama yaparak, "2015 yılına ait tweeti 'tüm samimiyetimle söylüyorum' attığımı hatırlamıyorum. O tarihlerde birkaç kez hesabım çalınmıştı. Her şartta böyle bir duruma sebep olmak beni çok üzdü. Başta Binali Bey ve değerli eşi olmak üzere, incinen herkesten, annelerden, kadınlardan özür dilerim" ifadelerini kullanmıştı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Levent Özeren, 'Cumhurbaşkanına hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlarından, adliyeye sevk edildi. 

Basın mensuplarının "pişman mısınız?" sorusunu yanıtlayan Özeren, "Şu an konuşmak istemiyorum. Pişman olacak bir şey yapmadım. Neden pişman olayım? Mahkemede konuşacağım" dedi. 

LEVENT ÖZEREN TUTUKLANDI

Paylaşımlarıyla ilgili olarak "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" ile "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla Osmangazi ilçesinde gözaltına alınan Özeren'in emniyetteki işlemleri tamamlandı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Özeren tutuklandı.