Günde 2 bardak süt vücuda bunu yapıyor

Günde 2 bardak süt vücuda bunu yapıyor
Uzmanlar hem sağlıklı bir vücuda kavuşmak hem de fazla kilolarından kurtulmak isteyen vatandaşların günde 2 bardak süt tüketmesini öneriyor. Günde 2 bardak süt tüketimi hem kilo vermeye yardımcı oluyor hem de bağışıklığı artırıyor.

Vücudu diri tutmanın ve sağlıklı kilo vermenin birçok yöntemi var ancak birazdan okuyacağını yöntem, bunların arasında en kolay olanlarından biri…
Milliyet’te yer alan habere göre sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez bir besin olan sütün hayatın her döneminde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç, “Fazla kilo neredeyse çağımızın temel sorunu. Kilo sorununun minimum düzeye inmesi için sağlıklı ve uzun süre tok tutan, glisemik indeksi yüksek yiyecekler tüketilmesi öneriliyor. Düzenli olarak her gün içilen 2 bardak süt de düzensiz ve sağlıksız beslenmeyle alınan kiloları önlemede önemli bir yer tutuyor” dedi.

40’TAN FAZLA BESİN ÖĞESİ BARINDIRIYOR

İnanç ayrıca, kış mevsiminde bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu görülen üst solunum yolu enfeksiyonlarının grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi kış hastalıklarının önlenmesinde içeriğinde 40’tan fazla besin öğesi bulunan sütün de önemli rol oynadığını vurguladı.