Güney Kore’de ilginç korona tedbiri. Kimse anlam veremedi

Güney Kore’de ilginç korona tedbiri. Kimse anlam veremedi
Güney Kore’de korona virüs tedbirleri kapsamında spor salonlarında tempolu müzik yasaklandı.

Güney Kore’de ilginç korona tedbiri. Kimse anlam veremedi

Güney Kore, Pazar günü kaydedilen bin 100 yeni vakayla yeni bir corona virüs salgınıyla mücadele ediyor. Başbakan Kim Boo-kyum ise geçen Cuma günü ülkenin "maksimum kriz seviyesine" ulaştığı konusunda uyardı.

SPOR SALONLARINA 120 BPM SINIRI

Yeni önlemler kapsamında, Seul’de zumba, spin ve aerobik gibi egzersiz derslerine katılanlar, bu haftanın başından itibaren 120 bpm limitiyle karşı karşıya kaldı. İnsanların kapalı spor tesislerinde bir seferde sadece iki saat geçirmelerine izin verildi ve duşların kullanılması yasaklandı. Ayrıca, tüm spor tesislerinin saat 22.00''ye kadar kapatılması zorunlu tutuldu.

Ancak söz konusu karar spor salonu sahipleri tarafından sorgulandı. Seul''de bir spor salonuna sahip olan Kang Hyun-ku, klasik müzik ile BTS arasında bir seçim yapmanın virüsün yayılmasında etkisi olduğuna dair herhangi bir kanıt olup olmadığını sordu.

Ayrıca Reuters''e birçok kişinin kendi kulaklıklarını kullandığını ve "Çalma listelerini nasıl kontrol ediyorsunuz?" diye sorduğunu söyledi. Fakat yetkililer, önlemlerin spor salonlarının tamamen kapanmasını önlemeye yardımcı olduğunu açıkladı.

Uzmanlar, insanların spor salonlarında enfekte olup olmadığını bilmenin zor olduğunu söyledi. Bununla birlikte, geçen yıl İngiltere''den gelen rakamlar, bu alanların enfeksiyonlar için önemli bir nokta olmadığını gösterdi.

Diğer taraftan, Zumba ve CrossFit gibi yoğun egzersizler daha hızlı müzik gerektirirken, koşu gibi tempolu aerobik egzersizler bile 120-140 bpm civarında şarkılarla eşleşiyor. Bu yüzden, Seul''ün yeni yönergeleri K-Pop hayranları için o kadar da kötü bir haber değil.