Squid Game, işçilere ilham kaynağı oldu

Squid Game, işçilere ilham kaynağı oldu
Dünyada hala izlenme rekorları kıran dizi, Squid Game, Güney Kore'de sendika işçileri arkasından getirdi. Dizideki gibi hayat yaşadıklarını ifade eden işçiler, dizi karakteri kostümüyle protestolar düzenlediler.

Güney Kore’de Netflix’in iddialı ve popüler dizisi Squid Game kostümü giyen binlerce sendika işçisi, meydanlara dökülerek hükümete protestolarda bulundu.

The Straits Times’ın haberine göre, Güney Kore’nin 13 farklı şehrinde Güney Kore Sendikalar Konfederasyonu’nun yaklaşık 80 bin üyesi greve yaptı. Squid Game kostümlü işçi protestocular, çalışma koşullarına dikkat çekip, asgari ücrete de zam istediler.

Sadece Seul’de 27 bin işçi, haklarını aramak için sokaklara dökülürken, yine yalnızca Seul’de 12 bin polis memurunun görevlendirildiği duyuruldu.

Channel News Asia’da görevli Lim Yun Suk, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bazı protestocuların Squid Game dizisindeki gibi bir hayat yaşadıklarını söylediklerini ve bu yüzden mücadele ettiklerini belirtti.

International’da yayınlanan bir araştırmaya göre, Güney Kore''de işçiler haftada ortalama 55,6 saat çalışıyor. Bu durum, OECD üye ülkelerindeki ortalama haftalık çalışma saatinin (32.8) sayısından daha yüksek.

Distopik bir Güney Kore dizisi olan Squid Game, maddi zorluklar içerisindeki kişilerin para ödülü için oynadığı ölümcül çocuk oyunlarını anlatıyor. Çaresiz 456 kişinin ölüm pahasına para için yarıştığı dizi dünyada izlenme rekorları kırmaya devam ediyor.

İlgili Haberler