Güney Koreli, Hyundai, ABD'li Boston Dynamics'i satın aldı

Güney Koreli, Hyundai, ABD'li Boston Dynamics'i satın aldı
Dünyaca ünlü otomotiv devi Hyundai, robotik çalışmalar yapan Boston Dynamics’i satın aldı. Güney Kore medyasında yer alan haberlere göre satın alım, 921 milyon dolar gibi büyük bir meblağ karşılığında gerçekleşti.

Güney Koreli otomobil devi Hyundai, dünyanın en ünlü robotik şirketlerinden biri olan Boston Dynamics’i 921 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Boston Dynamics,  bir çok alanda kullanılabilen robot köpek Spot ile biliniyor olsa da Handle ve Atlas adlı lojistikte kullanılmak üzere tasarlanmış endüstriyel robotları da bulunuyor. Muhtemelen bu iki robot, Hyundai için Spot’tan daha önemli yardımcılar ve projeler olacak.

Hyundai, henüz söz konusu satın alma ile ilgili yorum taleplerine yanıt vermiş değil. Bununla birlikte Hyundai'nin yeni başkanı Chung Euisun, ekim ayında göreve gelmesinden kısa bir süre sonra şirketin Boston Dynamics’i satın alacağı söylentileri dolaşmaya başlamıştı.

Henüz Hyundai’nin Boston Dynamics’ten nasıl faydalanacağı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi şirketin endüstriyel robotlar üzerinde yoğunlaşması mümkün olabileceği gibi robot köpek Spot’ta bulunan otonom teknolojilerin otomobillerde kullanılmak üzere geliştirilmesi de mümkün.

KAYNAK: WEBTEKNO