Güneydoğu Anadolu'yu sözde Kürdistan olarak gösteren Barzani AKP kongresinde coşkuyla karşılanmıştı

Güneydoğu Anadolu'yu sözde Kürdistan olarak gösteren Barzani AKP kongresinde coşkuyla karşılanmıştı
Papa Francis'in Erbil'i ziyareti anısına bastırdığı pulda bir skandala imza atan Barzaniler, Türkiye'nin güneydoğusunu sözde Kürdistan toprakları içerisinde göstermişlerdi. Yaşanan bu skandalın ardından Bölgesel yönetimin eski başkanı Mesud Barzani'nin AKP kongresinde coşkuyla karşılandığı görüntüler yeniden gündem oldu.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Irak ziyareti kapsamında Erbil kentinde Bölgesel Yönetimin Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelmiş ve ziyaret anısına bastırılan pulda bir skandala imza atılmıştı. 

Irak''ın kuzeyindeki bölgesel yönetim, Papa''nın ziyareti anısına bastırılan pulda yer verilen sözde Kürdistan haritasının içerisinde Türkiye''nin güneydoğusunu da göstermişti. 

AKP KONGRESİNDE COŞKUYLA KARŞILANDI

Barzaniler tarafından imza atılan skandalın ardından Türkiye''de iktidara tepkiler yükseldi. 

Skandala tepki gösteren vatandaşlar Bölgesel Yönetimin önceki başkanı Mesud Barzani''nin AKP kongresinde coşkuyla karşılandığı görüntüleri hatırlattı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın Başbakanlığı döneminde gerçekleşen kongrede konuşma yapan Mesud Barzani, "Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı sayın Mesud Barzani beyi davet ediyorum. Sayın Barzani buyurun efendim." sözleri ile kürsüye davet edilmişti.

Twitter''da konuyla ilgili paylaşımda bulunan Erdem isimli vatandaş, "Türkiye''nin doğusunu sözde Kürdistan olarak gösteren Barzani, AKP kongresinde coşkuyla karşılanmıştı.!" ifadesini kullandı.