Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Irak ziyareti kapsamındaErbil kentinde Bölgesel Yönetimin Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Erbil Uluslararası Havalimanı''nda resmi törenle karşılanan Papa, karşılama sonunda Barzani ile görüştü.
Papa daha sonra,Papa Francis,Erbil’dekiFranso Hariri Stadyumu’nda gerçekleşengeniş katılımlı ayine katıldı. “Irak’ta Haç’ın erdemini anlayanlar önemli işler yaptı” diyen Papa, “İsa Mesih, insanlık talep ediyor. Dürüst ve temiz olun, savaşma hırsından uzak durun” ifadelerini kullandı.
Irak''ın kuzeyindeki bölgesel yönetim ise, Papa''nın ziyareti ile bir skandala imza attı. Papa''nın ziyaretinin anısına bastırılan pulda yer verilen sözde Kürdistan haritasının içerisindeTürkiye''nin güneydoğusu da gösterildi.
İşte o skandal pul;
