Türkiye'de altına kırmızı halılar serilen Barzaniler Güneydoğu Anadolu'yu sözde Kürdistan olarak gösterdi. Dost denilen Barzani işte bu

Türkiye'de altına kırmızı halılar serilen Barzaniler Güneydoğu Anadolu'yu sözde Kürdistan olarak gösterdi. Dost denilen Barzani işte bu
Irak'ın kuzeyinde Barzanilerin kontrolündeki bölgesel yönetim, Katolik Hristiyan dünyasının ruhani lideri Papa Francis'in Erbil'i ziyaretinin anısına bastırdığı pulda bir skandala imza attı. Papa için bastırılan pulda yer alan haritada, Türkiye'nin güneydoğusu da sözde Kürdistan toprakları içerisinde gösterildi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Irak ziyareti kapsamında Erbil kentinde Bölgesel Yönetimin Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Erbil Uluslararası Havalimanı''nda resmi törenle karşılanan Papa, karşılama sonunda Barzani ile görüştü. 

Papa daha sonra, Papa Francis, Erbil’deki Franso Hariri Stadyumu’nda gerçekleşen geniş katılımlı ayine katıldı. “Irak’ta Haç’ın erdemini anlayanlar önemli işler yaptı” diyen Papa, “İsa Mesih, insanlık talep ediyor. Dürüst ve temiz olun, savaşma hırsından uzak durun” ifadelerini kullandı.

Irak''ın kuzeyindeki bölgesel yönetim ise, Papa''nın ziyareti ile bir skandala imza attı. Papa''nın ziyaretinin anısına bastırılan pulda yer verilen sözde Kürdistan haritasının içerisinde Türkiye''nin güneydoğusu da gösterildi.

İşte o skandal pul;

 

İlgili Haberler