Hablemitoğlu davasında tanıktan şok ifade. 'Tetiği çekeni biliyorum'

Hablemitoğlu davasında tanıktan şok ifade. 'Tetiği çekeni biliyorum'
Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı çerçevesinde firari FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’inde arasında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Levent Göktaş, Aydın Köstem, Mehmet Narin, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ile eski istihbaratçı Enver Altaylı katıldı. Mahkeme Başkanı dava dosyasına gelen evrakı okumasının ardından tanık dinleneceğini belirtti.

ekran-goruntusu-2023-11-27-175619.jpg

FETÖ TÜRKİYE ÜZERİNDE OYUNLAR OYNUYOR DEMİŞ

Duruşmada tanık sıfatıyla yer alan A.N., Necip Hablemitoğlu'yla siyasi konularda konuştuklarını ifade ederek, "FETÖ’den bahsediyordu. Elebaşı Gülen'in eylemlerinden konuşurduk. Türkiye üzerinden nasıl oyunlar oynandığından söz ederdi. Enerjisini Gülen olayına vermişti. Kendisine MİT müsteşarlığı teklif edildiğini söylemişti. Kimin teklif ettiğine ilişkin herhangi bir şey söylemedi" diye konuştu.

ekran-goruntusu-2023-11-27-175258.jpg

ŞUBE MÜDÜRÜNÜN ÇELİŞKİLİ İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Tanık E.P.’de Hablemitoğlu ile uzun süreli arkadaş olduklarını ifade etti. Vefat ettiği gün dönemin terörle şube müdürünün kendisini aradığını aktaran tanık, "Bana 'Necip Hablemitoğlu kim? Basın neden bu kadar üzerinde duruyor' dedi. Bana olaydan birkaç ay önce Necip'i çok seviyorum ben diyordu. İlginç. Olay olduğu gün Necip'in eşinin çalıştığı üniversiteyi arıyor. 'Necip orada mı?' diyor. Bu aramada çok ilginç” dedi.

"TETİĞİ ÇEKENİ BİLİYORUM AMA SÖYLERSEM DURUŞMA SALONLARINDAN KURTULAMAM"

Hablemitoğlu suikastında tetiği çeken kişiyi bildiğini iddia eden tanık E.P., "Araştırmalarım sonucunda tetiği çekeni biliyorum ama söylersem duruşma salonlarından kurtulamam. Vurulduğu yerin 75 metre yukarısında sauna var. Sordum O.K.’ya 'Baktınız mı oralara' diye. Anlamamazlıktan geldi. Ben tetiği çekeni biliyorum ama adını vermem. Benim 2 çocuğum eşim var. Bizi kim koruyacak? Ben buraya kadar getirdim bundan sonrada polislerimiz sürdürsün" dedi.

Avukat ve tanık beyanlarının ardından duruşma, yarın devam etmek üzere ertelendi.

İlgili Haberler