Hackerların akıl almaz oyunu ortaya çıktı: Verilere sızmak için temaları kullanıyorlar

Hackerların akıl almaz  oyunu ortaya çıktı: Verilere sızmak için temaları kullanıyorlar
Hackerlar, WordPress ile oluşturulmuş siteleri temalar sayesinde hackliyorlar. Yeni yayımlanan bir raporda Nisan ayında binlerce sitenin siber saldırıya uğradığı ortaya çıktı.

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; Site oluşturmak ve bu siteyi düzenlemek dendiğinde akla gelen ilk içerik yönetim sistemlerinden birisi WordPress’tir. WordPress’in ücretsiz ve kavraması oldukça kolay bir kişisel yayın sistemi olması, onun özellikle de bloggerlar ve amatör web siteleri arasında bu kadar popüler olmasının önde gelen sebeplerindendir.  

Bir siteye girildiğinde karşınıza "kaynaklar" yada "reklamlar" içeren sayfalar çıktıysa o sayfa WordPress araçlarıyla oluşturulmuştur veya hacklenmiş sonucu ortaya çıkar.

6 BİN SİTEYE SALDIRMIŞLAR

Kötü amaçlı yazılım analisti Krasimir Konov, yalnızca Nisan ayında bilgisayar korsanlarının yaklaşık 6.000 siteye bu taktiği kullanarak saldırdığını bildirilmiştir. 

Konuya dair yaptığı açıklama yapan analist Konov şu ifadeleri kullandı:

Bu sayfa, durumdan şüphelenmeyen kullanıcıları kötü niyetli siteden gelen push bildirimlerine abone olmaları için kandırıyor. Eğer kullanıcılar sahte CAPTCHA''ya tıklarlarsa, site açık olmadığında bile istenmeyen reklamları almayı seçiyorlar ve reklamlar bir tarayıcıdan değil, işletim sisteminden geliyormuş gibi görünüyor

İlgili Haberler