Hadi ipucu cevabı: Cep telefonu fırlatma, eş taşıma hangi ülkede?

Hadi ipucu cevabı: Cep telefonu fırlatma, eş taşıma hangi ülkede?
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi bugün Instagram hesabından cep telefonu fırlatma, eş taşıma ve hayali gitar çalma yarışmalarıyla ünlü ülke hangisidir? diye sordu.

7 Aralık Hadi ipucu sorusu belli oldu. Hadi Instagram hesabından, Bugün ipucumuz tuhaf adetleri, müzik grupları, harika eğitim sistemi ve hamamlarıyla bilinen bir Kuzey Avrupa ülkesinden! Cep telefonu fırlatma, eş taşıma ve hayali gitar çalma yarışmalarıyla ünlü ülke hangisidir? diye sordu. Hadi bugünkü yarışması saat 12.30'da gerçekleşecek. 12 soruyu doğru bilen yarışmacılarına 6.000 TL değerindeki ödülü takipçileri arasında bölüştürecek.

HADİ İPUCU CEVABI

Cep telefonu fırlatma, eş taşıma ve hayali gitar çalma yarışmalarıyla ünlü ülke: Finlandiya'dır.

HADİ İPUCU SORUSU: FİNALANDİYA HAKKINDA

Finlandiya Kuzey Avrupa'da Baltık Denizi kıyısında bir Kuzey Avrupa ülkesidir. İskandinavya yarım adasındadır, başkenti Helsinki'dir. Doğusunda Rusya, kuzeyinde Norveç ve batısında İsveç yer alır.

Finlandiya topraklarının en büyük özelliği arazi yapısıdır. Ülkenin çoğunluğu ovadan oluşur. Tepelik ve dağlık yapı çok ender rastlanır. Genellikle ülkenin kuzey-batı kısmında görünür. Halti dağı Finlandiya'nın en yüksek dağı olarak Laponya'da Norveç, İsveç ve Finlandiya sınırlarının kesiştiği noktaya yakın yerde bulunur. 

Tatlı su kaynakları açısından çok zengindir. Doğu Finlandiya bölgesinin çoğu göllerden oluşmaktadır. Bunun en büyük örnekleri Saimaa gölü (Doğu Finlandiya) ve İnari gölü (Laponya). Aynı anda Kemi ve Oulu ırmakları gibi kaynaklar da bulunuyor. 

Ülkenin coğrafi koordinatlarından dolayı ister istemez soğuk bir iklimin hakimiyeti gözükmektedir. Rusya sınırlarına ne kadar yaklaşılırsa ve ne kadar kuzeye doğru çıkılırsa o kadar iklim sertliğini gösterir.

07 Hadi joker kodu henüz yayınlanmadı. Yayınlanır yayınlanmaz haber sitemizde olacaktır.