Hadi ipucu: Yolun yönünü ve merkeze uzaklığını gösteren taşlara ne denir?

Hadi ipucu: Yolun yönünü ve merkeze uzaklığını gösteren taşlara ne denir?
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu! Hadi Instagram hesabından, Romalılar döneminde yollara dikilen, yolun yönünü ve merkeze uzaklığını gösteren taşlara ne denir? diye bir soru sordu...

10 Aralık Hadi İpucu Sorusu Cevabı belli oldu. Hadi bu akşamki sorusunu instagram hesabından yayınladı, "Yollar, Roma İmparatorluğu'nun gücünü ve büyüklüğünü simgelerdi. Bu yollarda Roma imparatorlarının ve ünlü Roma valilerinin isimlerinin yer aldığı sütunlar vardı. Bu sütunlar imparatorluk dahilindeki halkların yerel dillerinde de yazılar içerirdi. Bugünkü ipucumuz da taşlarla ilgili. Romalılar döneminde yollara dikilen, yolun yönünü ve merkeze uzaklığını gösteren taşlara ne denir? Biliyor musunuz? şeklinde bir soru yayınlandı. Hadi bugün Dergilik uygulaması sponsorluğunda takipçilerine 100.000 TL değerindeki ödülü yarışmayı kazanan takipçileri arasında bölüştürecek. Hadi yarışması saat 20:30'da başlayacaktır.

HADİ İPUCU CEVABI

Yolun yönünü ve merkeze uzaklığını gösteren taşlara Mil Taşı denir.

10 ARALIK HADİ İPUCU SORUSU MİL TAŞI HAKKINDA

mil taşı, romalılar döneminde yollara dikilen, yolun yönünü ve merkeze uzaklığını gösteren taşlara denir. kilometre taşı olarak kullanılan bu taşlar yuvarlak beyaz mermerden yapılmışlardır. bazı roma mil taşlarının üzerinde dönemin roma imparatorunun ve yöneticilerinin (vali) isimleri yazılıdır.
yer-yön-mesafe tayininde kullanılan ilkel tarfik levhalar olup; ilk kez romalı'lar tarafından kullanılmamıştır. bilinen ilk mil taşları babil ve pers uygarlıkları döneminde kullanılmıştır.

Anadolu'da ayrıca mil taşları üzerinde Latince metnin altında o yöre halkının konuştuğu dil ve şiveyle bir tercümesi bulunurdu.

10 Aralık Hadi joker kodu: Dergilik uygulamasını yüklediğinizde telefonunuza Hadi joker kodu gelecektir. Joker kodu sınırlı sayıdadır.