Hakkında fezleke hazırlanan Ümit Özdağ'dan ilk açıklama

Hakkında fezleke hazırlanan Ümit Özdağ'dan ilk açıklama
Hakkında Libya’da şehit olan MİT görevlilerinin isim ve rütbelerini deşifre ettiği iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlanan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “Yüz bin defa dava açsalar yüz bin defa şehitlerimizin ismini rahmetle anarım” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Libya’da şehit olan MİT görevlilerinin isim ve rütbelerini deşifre ettiği iddiası ile hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlenen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’dan ilk açıklama geldi.

Hakkında fezleke hazırlanan İYİ Partili Özdağ, Haberiniz’e özel açıklamalarda bulundu. Ümit Özdağ, “Şehitlerimiz şanlı tarihimizin ve milli vicdanın bir parçasıdır. Birkaç şehit diye geçiştirilemezler. Yüz bin defa dava açsalar yüz bin defa şehitlerimizin ismini rahmetle anarım. TBMM’de de yapmış olduğum konuşmada şehitlerimizin daha önce birçok basın yayın organında çıkmış olan isimlerini anarak rahmet diledim. Ben devlet ciddiyetinin, devlet sırrının ne olduğunu gayet iyi bilirim. Benim ağzımdan devlet sırrı, devleti zarara sokacak bilgi asla çıkmadı, çıkmaz. Devlet sırrının ne olduğunu gayet iyi bilirim, nasıl saklanacağını da.  Murat Ağırel, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan'ın tutuklanmalarının asla, şehitlerimiz  isimlerin açıklanması ile ilgisi yok.  Yapmış oldukları bilimsel temelli araştırmacı gazetecilik faaliyetlerinin cezalandırılması girişimidir. Esasen MİT eski müsteşar yardımcısı Cevat Öneş, MİT yasasının 27 maddesinin bu konu ile ilgili uygulanamayacağını açıklamıştır” dedi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında, 26 Şubat 2020 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı basın açıklamasında Libya'da şehit olan iki Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisinin isim ve rütbeleri ile  görev ve faaliyetlerini icra ettiği yerlerini açıkladığı gerekçesiyle fezleke düzenlenmişti.