Halaçoğlu: "Adalara sessizler Katar'a ise hassas"

Halaçoğlu: "Adalara sessizler Katar'a ise hassas"
Kayseri bağımsız Milletvekili Halaçoğlu, "Süleyman Şah Türbesi'ne ait toprağı da terk ettiler. Kıbrıs'ı terk etmeye kalkanlar, Ege adalarında işgale ses çıkarmayanlar Katar'a kalkan oluyorlar" diyerek Hükümet'in dış politikalarını eleştirdi.

Bünyamin Öztürk / Yeniçağ

Katar'a TSK unsurlarının konuşlandırılması ve jandarma eğitimi sağlanmasını öngören iki anlaşma, AKP oylarıyla Meclis gündeminde öne çekilip kabul edildi. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından jet hızıyla imzalandı. Ege Adalarının Yunanlılar tarafından işgal edilmesine ses çıkarmayan AKP hükümetinin Katar konusundaki aceleci tavrı eleştirileri de beraberinde getirdi.
 
"Katar'a uygulanan yaptırımlar Türkiye'yi neden bu kadar ilgilendirir?" sorusuna cevap veren Kayseri Bağımsız Milletvekili Yusuf Halaçoğlu,  "Katar ile ilişkilerde ülkenin milli çıkarları değil iktidarın para çıkarları söz konusu" diye konuştu.

Halaçoğlu şunları anlattı: "Süleyman Şah Türbesi'ne ait toprağı da terk ettiler. Kıbrıs'ı terk etmeye kalkanlar, Ege adalarında işgale ses çıkarmayanlar Katar'a kalkan oluyorlar. Katar'ın Türk milleti için ne tür bir önemi var? Bunu açıklasınlar bizlerde bilelim. Suriye'de Türkmenler katlediliyorken bir kez olsun onlara yardımda bulunmadılar. Ama Katar olunca işin rengi değişti. Kendi çıkarları için Mehmetçiklerin Katar'a gönderilmesi kabul edilemez."

Katar'dan gelen sıcak para sayesinde AKP hükümetinin ayakta durduğunu ileri süren Halaçoğlu, Katar ve Suudi Arabistan dahil Arap ülkelerinin de 1'inci dünya savaşı sırasında Osmanlı'nın karşısında yer alarak İngilizleri desteklediklerini hatırlattı.

Halaçoğlu,  sözlerini şöyle sürdürdü: "Katar'ın Türkiye'ye yaptığı maddi yardımları sayesinde ekonomiyi ayakta tutuyorlar.  Türkiye'yi yönetenler, bu yardımların kesilmesi durumunda yerinde kalamayacaklarını iyi biliyorlar. Bundan dolayı hızla Katar'a askeri destek kararını aldılar. Şimdi asker gönderecekler. Bu politikalarla Türkiye bir yere varamaz. Bu politikaların milli çıkarlarla bir alakası yok sadece para ile alakası var. Aslında düğmeyi başından yanlış iliklediler. Bundan sonra da ne yapsalar hepsi yanlış oluyor."

Ülkeler arası ilişkilerde düşmanlık ya da dostluk olmadığına vurgu yapan Halaçoğlu, " Sadece ülkenizin milli çıkarları vardır ve buna göre politika belirlersiniz" şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler