Halka arz olan hisseye flaş yasak: Tavan tavan gidiyordu

Halka arz olan hisseye flaş yasak: Tavan tavan gidiyordu
Borsa İstanbul, 10 gün önce halka arzı gerçekleşen Dofer Yapı ve dört hisse hakkında yasak kararı alındığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Borsa İstanbul,Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 10 gün önce halka arzı gerçekleşerek tavan tavan giden Dofer Yapı ve ATEKS.E, BAKAB.E, FORMT.E, MRGYO.E hisseleri hakkında 1 ay boyunca açığa satış ve kredili işlem yasağı alındığını duyurdu.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada “Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ATEKS.E, BAKAB.E, DOFER.E, FORMT.E ve MRGYO.E paylarında 23/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 22/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

SPK'nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.” İfadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.