Hedefte yine gazeteciler

Hedefte yine gazeteciler
Hedefte yine gazeteciler

Mali’nin kuzeyindeki Kidal kentinde iki Fransız gazeteci öldürüldü. Yerel bir siyasetçinin evinin önünde silahlı dört kişi

Mali’nin kuzeyindeki Kidal kentinde iki Fransız gazeteci öldürüldü. Yerel bir siyasetçinin evinin önünde silahlı dört kişi tarafından kaçırılan RFI radyosu muhabirleri Claude Verlon ve Ghislaine Dupont’un cesetleri Kidal’in girişinde bulundu.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, gazetecilerin öldürülmesini “alçakça bir eylem” olarak niteledi. Birkaç gün önce komşu ülke Nijer’de dört Fransız rehinenin kurtarılması Fransa’da büyük sevinç yaratmıştı. Kidal’da 400 kadar Fransız askerinin yanı sıra Birlemiş Milletler Barış Gücü askerleri de bulunuyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Mali’de iki Fransız gazetecinin öldürülmesini şiddetle kınadı. BMGK’dan yapılan basın açıklamasında, Mali’nin Kidal kentinde, önceki gün kaçırılan iki Fransız gazetecinin öldürülmesinin şiddetle kınandığı bildirilerek, mağdurların ailelerine ve Fransa hükümetine başsağlığı dilendi. “Suikastın sorumlularının hesap vermesi gerektiği” vurgulanan açıklamada, “Mali hükümetinden, olayı hızlı şekilde araştırıp, sorumluları adalet önüne çıkarması” istendi. BMGK üyelerinin, Mali’deki BM barış gücüne ve Fransız güçlerine tam desteğini yinelendikleri açıklamada, tüm taraflardan, misyonla işbirliği yapmaları istendi.