Adana’da gece özel kazanmak çok güzel

Adana’da gece özel kazanmak çok güzel
Adana’da gece özel kazanmak çok güzel

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerine hazırlık kapsamındaki ilk maçta Adana’da Kuzey İrlanda&

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerine hazırlık kapsamındaki ilk maçta Adana’da Kuzey İrlanda’yı tek golle devirdi. Ay-yıldızlıların sayısı 45+1’de Mevlüt Erdinç’ten geldi. Ersan Gülüm ve Mevlüt’ün birer topu direkten geri geldi

 

2014 Dünya Kupası’nda eller gidiyor Brezilya’ya, biz kaldık yine yaya! Ellere doyumsuz futbol şovu, bizim tribün kanepe boyu! Ellere Rio plajları, bize Bodrum yolları... Neyse, artık manzara bu... Dünya Kupası erişilmez bir hayal oldu! Şimdi 2014 Eylül’ünde 2016 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri başlayacak... Hazırlık kapsamında ilk rakip Adana’da Kuzey İrlanda... Her yeni başlangıç taze bir hayattır... Her yeni başlangıç zafere giden yoldaki ilk adımdır... Her yeni başlangıç coşkudur, heyecandır... Fatih Terim, yönetimindeki milliler yola koyuldu... Bu yol uzun ince, engellerle dolu... Rakipler zorlu; ama “İmparator” ve “askerleri” umutlu... Terim, Milli Takım’a yeni dönemde 9 yeni ve genç isim çağırdı, kendi deyimiyle “reform çağı” başladı... Parola: “İstikrar” Hedef: “Her dünya ve Avrupa şampiyonasına katılacak bir Türk Milli Takım...”  Ay-yıldızlılar, K.İrlanda ile 5 Ocak Stadı’nda oynanan özel maça Tolga-Gökhan Gönül (Dk. 71 Tarık Çamdal), Semih, Ersan, Caner-Bilal (Dk. 83 Olcay), Mehmet Topal, Oğuzhan (Dk. 46 Burak), Arda (Dk. 88 İshak Doğan)-Mevlüt (Dk. 76 Gökhan Töre), Adem Büyük’ten (Dk. 67 Salih Uçan) oluşan 11’le başladı. Adem, Salih, Tarık, İshak, A Milli Takım’da ilk kez forma giydi. 9’da Mehmet Topal’ın kafa vuruşunu savunma çizgiden çıkardı, dönen topu Ersan kafayla kaleye gönderdi, rakibe çarpan top üst direkten geri geldi. 45+1’de Bilal’in enfes pasında araya giren Mevlüt Erdinç topu filelere gönderdi: 1-0. 59’de Caner ortaladı, Mevlüt’ün şık vuruşunda top direkten geri geldi. A Milli Takımımız 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlık kapsamında Fatih Terim yönetimindeki ilk maçta Kuzey İrlanda’yı tek golle devirdi: 1-0. Böylelikle özel gecede kazanmak güzel oldu.

 

İmparator’a büyük sevgi seli

* Teknik direktör Fatih Terim, gündüz Adana Merkez Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’ndeki Fatih Terim Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Terim’i burada öğrenciler “İmparator” tezahüratları ile karşıladı.
* A Milli Futbol Takımı ile Kuzey İrlanda arasında Adana 5 Ocak Stadı’nda oynanan özel maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Adana, en son 18 Şubat 2004’de Danimarka ile oynanan hazırlık maçına ev sahipliği yapmıştı. Kuzey İrlanda maçıyla 9 yıl aradan sonra milli maça ev sahipliği yapan Adana’da bugüne kadar 5 özel maç oynandı. Adanalı taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçta, Adana Emniyet Müdürlüğü’ne ait bir helikopter stat çevresinde güvenlik önlemlerini kontrol etti.
*  Ay-yıldızlıların başında 97. maçına memleketinde çıkan teknik direktör Fatih Terim, taraftarlardan büyük ilgi gördü. Terim, kendisi için “İmparator” tezahüratları yapan tribünleri selamladı. Terim, doğduğu şehir Adana’da milli takım teknik direktörü olarak ilk kez kulübede yer aldı. Terim, kulüp takımlarıyla baba ocağında çıktığı maçlarda 1 galibiyet, 1 yenilgi, 2 beraberlik almıştı.
*  Sahaya ısınmak için çıkan ay-yıldızlı futbolculara taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu. İsimleri tek tek söylenen futbolcular tribünlere çağırıldı.

 

Milli Takım 7 yıl Terim’e teslim

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), A Millî Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’le 5 artı 2 yıl opsiyonlu olmak üzere toplam 7 yıllık sözleşme imzaladı. Törende TFF Başkanı Yıldırım Demirören de hazır bulundu. Demirören, yaptığı açıklamada “Hocamızın Adanalı olması nedeniyle Adana’da imza törenini yapmak bizim için ayrıcalıktır. Hocamızı imza atmaya ikna etmek zor oldu. Bu zorluk maddi değildi. Hocamız ’mayıs ayına kadar imza atmayacağım’diye ısrar etmişti” şeklinde konuştu. Terim ise “Başkana ekleyecek bir iki cümlem var. Kendisine imza için ’yok’ demekten üzüntü duyuyordum, ama bugün yapmaya karar verdik. Hep beraber umarım Türk futbolunun yolunu inşa ederiz. Şahsında tüm yönetim kurulu üyelerine bana gösterdikleri ilgi, alaka ve saygı için teşekkür ederim” dedi. Bu arada Terim, bir basın mensubunun Galatasaray ile ilgili bir sorusuna “Tam imza töreninde sorulacak bir soru! Git onlara sor” diyerek tepki gösterdi. Demirören ise Başkan Ünal Aysal’ın Terim için kullandığı “eleman” sözüne göndermede bulunarak deneyimli teknik adam için “kader arkadaşım” ifadesini kullandı.